Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Yeme Sorunları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğimin yeterli beslenmediğini düşünüyorum çok ü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebeğimin yeterli beslenmediğini düşünüyorum çok ü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özöz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğimin yeterli beslenmediğini düşünüyorum çok ü
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2008 Saat 00:02

Merhaba,

7.5 aylık bir oğlum var.6 aylık oluncaya kadar sadece anne sütüyle beslendi.6 aydan sonra ek gıdalara başladık ama bir türlü alışamıyoruz.Anne sütünü de eskisi gibi iştahlı emmiyor ama emmeye devam ediyoruz.

Kaşık gördüğü zaman ağzını resmen kilitliyor ve ağzını açmıyorL ne yoğurt,ne meyve,ne çorba,ne şurup…hiçbir şey veremiyorum.Biberondan sadece sütlü pirinçli muhallebi içiyor.Kesinlikle kaşık görmek istemiyor.Kaşığı eliyle itiyor.Üstünü başını her yerini yemek yapıyor kaşığı iterken.

Bebeğimin yeterli beslenmediğini düşünüyorum çok üzülüyorumL İyice açıksın diye beklediğim zaman çok ağlıyor,çığlıklar atıyor.O ağlarken bende ağlıyorum bebeğimi yeterince besleyemeğimi ,ona gereken  ilgiyi veremediğimi düşünüyorum.hele ki çevreden ‘’çocuğu ağlatma ver biberon istiyorsa biberon ver ama ağlatma ‘’gibi sözcükleri duyunca kendimi daha da kötü hissediyorum.

Offff çok bunaldım kendimi çok kötü hissediyorum.Yardımınıza ihtiyacım var.Teşekkürler

Yukarı Dön
didemkız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 137
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2008 Saat 10:40
Aynı dertten bende muzdaribim.Benimde kızım 7.5 aylık biz 5 aylıkken geçtik ek gıdalara doktorumuz gelişimi yavaş dediği için.Benimki anne sütünüde zorla alıyo doğduğundan beri. Ne bibereon nede kaşıkla besleyemiyorum ikisinide şiddetle redediyo.İyice acıksın diye bekliyorum bu seferde günlük alması gereken besini alamıyo.Ellerini yemek yerken ya sandanyesinin kemerine geçiriyorum yada bacağımla felan tutuyorum.Yoksa yedirmek mümkün değil.Yemek yemek onun içinde benim içinde kabus ayrıca emmekde.Zorlayınca psikolojisi kötü etkileniyo farkındayım ilerde daha çok etisi olacak bende çok etkileniyorum kızıma eziyet ediyomuşum gibi geliyo ama başka türlü kesinlikle yemiyo.Abartıyo diyeceksiniz belki ama yer ay kilo artışı abartmadığımı gösteriyo.Doktorumuzda diyo zaten gelişimi yavaş diye Cry.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 15:37
her iki anne için de yemek eziyet haline gelmiş durumda. çocuklar bu konuda gerginliğinizi ve kaygınızı hissettiği sürece de bu durum giderek daha da büyüyecek. ona bakamadığınızı, besleyemediğinizi düşünmenize gerek yok, hiç bir insan aç yaşayamaz. sadece gerginliğinizi bilinçsiz biçimde protesto ediyorlar ve ilginin iyisi kötüsü olmaz deyip bunu kullanıyorlar. yemek zamanı denemenizi yapın ve olmadığında sakince yemeği toplayın bir dahaki öğüne kadar. sakin olamayacağınızı, kızacağınızı, tabağı gergin biçimde kaldıracağınızı, gizli gizli telefon ediğp yakınlarınızla bu durumu sııntı içinde paylşacağınızı hissediyorsanız yemek işini bier başkasına devredin ve o sıralar ortalıkta olmayın, onları kontrol etmeyin. bu konu inatlaşma halini alırsa çok yorucu ve sıkıntılı olabilir ve uzayabilir. çocuklarımızı tek beslem kaynağımızın yiyecekler olmadığını sık sık hatırlamaya gayret edin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.