Fön makinesi ve verem aşısı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
alaaddin
Üye Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 101 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 12:50 |
Kadir hocam merhaba, 3,5 aylık bir oğlum var saçlı bir bebek ve banyo sanrası saçı zor kuruyor, mecbur kurutma makinesiyşe kurutuyorum. Bunu duyam bir büyüğüm çok yanlış olduğunu kesinlikle kurutmamam gerektiğini söyledi. Üfleyen bir cihaz kuruturken kulaklarını kapatıyorum hava girmesin diye onun dışında ne gibi bir zararı olabilir. Nir şey söylüyorlar ama altı boş neden deyince cevap yok. Size sormak istedim doğruluk payo nedir diye,
Bir de hocam bir oğlum daha var 12 yaşında verem aşısı sonrası hiç yara oolmamıştı, şimdi o aşı tutmamış anlamına mı geliyor, tekrarı gerekir mi nasıl bilebilirizki acaba. Nerden hatırlıyorsun diyeceksiniz belki ama o zaman da söyledim umursanmadı şimdi tekrar aklıma düştü onun hakkında da size danışayım istedim. Şimdiden teşekkürler hocam, iyi pazarlar
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118252 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Siz de bu zırvalığı yediniz, öylemi!!!
Eğer çocuklarınıza kullandığınız bir "ürün" bir şekilde elektrik sarfına veya bir şekil masrafa sebep oluyorsa, "büyükler" daima sizi bu şekilde korkutacaklardır! Kulak kapatmanıza da gerek yoktur. Bunlar o kadar adi insanlardırki, eski zamanlarda, şeker ve reçeli bile çocuklardan kaçırır, sonra onun yerine pekmez kakalarlardı! Zeytin iki lokmada yenilecek. Bir parmak boğumu kadar peynir bir dilim ekmeğe katık yapılacak.. gibi Eski insanlar, her sene bir tanesi geldiği için, hiç çocuk sevmezlerdi. Dedeleriniz nesline bir sorun bakalım, kendi dedelerinden ne sevgi görmüşler? O yüzden, eskileri çok da ciddiye almayın. Kendi yedikleri kazıkları doğru zannedip, sizlere aktarırlar! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Dün Saat 09:57 |
|
alaaddin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Bende onların söylediklerine genelde he deyip geçiyorum, kafama takılan bir şey olunca direk size sorabilmek bizim için çok büyük bir şans, teşekkürler hocam. Bir de hocam verem aşısıyla ilgili bir şey daha sormuştum ama.. değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için yürekten teşekkürler hocam, iyi geceler
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Verem aşısı iz bırakmadı ise, etkili olmamış demektir!
3 ay bekleyin, hiç iz çıkmazsa, tekrarı gerekir.
|
|
alaaddin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Oğlum şimdi 12 yaşında hocam, öyleyse tekrar verem aşısı yaptırmam gerekiyor, ne diyip nasıl yaptırabilirim hocam. Tuttmuştur o iz bırakmasa da olur o tutar demişlerdi o zaman, zararı olur mu tekrar yaptırmanın, sağolun
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Hiçbir zararı olmaz. Aşı tekniği bilmeyen birisi yaparsa, aşı tutmaz..
Verem aşısı (BCG) diğer aşılardan farklıdır. Diger bütün aşılar "Hümoral bağışıklık" ile çalışır, bir tek BCG aşısı "Hücresel bağışıklık" ile çalışır. Bu yüzden aşı, DERİ İÇİNE yapılır. Adeleye veya deri altına yapılmaz, yapılırsa da hiçbir etkisi olmaz.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|