Kilo durumu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Mina64
Üye Kayıt Tarihi: 04 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2025 Saat 22:56 |
İyi akşamlar hocam,
Oğlum 28 Ekim'de sezaryen ile 3960 gr. doğdu. Doğum sonrası yaşadığım birçok zorluk nedeniyle bebeğim çok kilo kaybetti. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde 3600 olmuştu. 15. Gün kontrolünde 3750gr. geldi. Doktorumuz mama takviyesi başlattı. Doğum kilosuna ancak 21. Günde ulaşabildi. 1. Ay kontrolünde 4050 gr., 2. Ay kontrolünde ise 4960 oldu. Mamayı günde 2 kere 90cc olarak veriyoruz. Anne sütü ile de besleniyor.
Mamaya devam etmem gerekir mi? Mama yerine sağdığım sütlerden versem olur mu? 3. Ayın sonunda ne kadar kilo almış olması gerekir? Bunu sormamdaki amaç şu: Mamayı verirken içim hiç rahat değil. Bebeğime yetemiyorum gibi hissediyorum. Sütüm arttı. Ona rağmen kilosunu kafama taktığım için sürekli olarak endişeleniyorum. |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118252 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Resmen dolnadırılmışsınız!!
O aşşağlık doktor bilmiyor mu imiş! HER yeni doğan bebek doğumdan sonra 300-400 gram kaybeder ve 20. gün doğum kilosuna erişir. Öncelikle anne sütü verin. Aç kaldığından şüphe ederseniz, mama tekilf edin, alırsa verin. Almaza zorlamayın. Az kilo almak problem değildir. Kilo alamamak problemdir. Acele etmeyin. Yeni doğan ile ilgili yazılarımı okuyun.
|
|
Mina64
Üye Kayıt Tarihi: 04 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Teşekkürler vakit ayırdığınız için 💜Sütümün kalitesinin artması için önereceğiniz bir şeyler var mı peki hocam?
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118252 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Öyle bir şey yok!!
Zengin anne ile fakir anne sütü AYNIDIR! Tabiat bebeklere torpil geçmiştir. Eğer bir beslenme eksikliği varsa, anneden söker alır!! Olan anneye olur! O yüzden siz kendinize iyi bakın ve iyi beslenin. Etiniz, sütünüz (peynir,yoğurt da olur) eksik olmasın
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|