Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Psikolog
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Psikolog

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Betül yazıcı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betül yazıcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Psikolog
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2025 Saat 15:27
Hocam kızım 39 aylık hala akıcı bir konusmasi yok cümle kuruyor ama hep aynı harflerle kuruyor ne dediğini o yüzden anlamıyorum birde hiç bir şey anlattığımda dinlemiyor beni sorduğumda dinlemiyor haftada 2 gün kreşe gidiyor orda çok uyumluymus acaba konuşamadığı için mi dinlemiyor cevap veremediği için yada gerçekten bir sorun mu var bilmiyorum .kresteki psikolog bugün yanınca çağırdı bizi bir dil terapisti özel eğitimden yardım alın dedi kızım hep bebekliginden bu yana göz teması kurar ismine bakar bütün komutlarımi anlar ama konusma olarak hep aynı kaldı 15 aylikken dondurmaya nonu derdi hala nonu der hiç ilerletmedi kendini 4 yaşına kadar umudum bütün harfleri tamamlayıp konuşması. Psikolog bize s ş c ç harfleri normalde 2 2.5 yaş arası çıkması Lazım dedi ama kizimda hiç bu harfler hiç yok acaba dil kaslarında mi birsey mi var . Izmirde hocam önerebileceğiniz çocuk psikoloğu var mı sizin önerdiğiniz doktor bizim için çok önemli kafam allak bullak oluyor herhangi bir doktora gitsem . Kızımın dili hariç diğer gelişimi o kadar iyi ki 110 cm 17 kilo 8 aylikken yurudu tuvalet egitimi var gece gündüz hiç kaçırmaz hemen söyler bana hocam bu konuşma olayı genetik mi yada beyinle alakalı bir sey mi .psikolog bugün aklımı allak bullak etti .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118227
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2025 Saat 17:37
Eder tabii! Onlar Tıp doktoru değiller ki!! 
Çocuklar 4 yaş bitene kadar hiç konuşmayabilirler. 
Yazılarımı okusa idiniz bu sıkıntılı durumu hiç yaşamazdınız.
Yukarı Dön
Betül yazıcı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betül yazıcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2025 Saat 17:48
Hocam bana dediği şu kelime aklımı karıştırdı kızınızin dili 18 ay civarında kalmış özellikle s ş c ç f gibi harfleri çıkarması lazımdı ama kızım o harfler olmadan konuşabildigini konuşuyor haliyle anlaşılmıyor dedikleri . Çok korkuyorum kızım o harfleri çıkarmıyor bir sorun mu var acaba gerçekten 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118227
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2025 Saat 18:19
Çocuklar 4 yaş bitene kadar hiç konuşmayabilirler. 
Yazılarımı okusa idiniz bu sıkıntılı durumu hiç yaşamazdınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.