Psikolog |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Betül yazıcı
Üye Kayıt Tarihi: 20 Mar 2024 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Betül yazıcı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2025 Saat 15:27 |
Hocam kızım 39 aylık hala akıcı bir konusmasi yok cümle kuruyor ama hep aynı harflerle kuruyor ne dediğini o yüzden anlamıyorum birde hiç bir şey anlattığımda dinlemiyor beni sorduğumda dinlemiyor haftada 2 gün kreşe gidiyor orda çok uyumluymus acaba konuşamadığı için mi dinlemiyor cevap veremediği için yada gerçekten bir sorun mu var bilmiyorum .kresteki psikolog bugün yanınca çağırdı bizi bir dil terapisti özel eğitimden yardım alın dedi kızım hep bebekliginden bu yana göz teması kurar ismine bakar bütün komutlarımi anlar ama konusma olarak hep aynı kaldı 15 aylikken dondurmaya nonu derdi hala nonu der hiç ilerletmedi kendini 4 yaşına kadar umudum bütün harfleri tamamlayıp konuşması. Psikolog bize s ş c ç harfleri normalde 2 2.5 yaş arası çıkması Lazım dedi ama kizimda hiç bu harfler hiç yok acaba dil kaslarında mi birsey mi var . Izmirde hocam önerebileceğiniz çocuk psikoloğu var mı sizin önerdiğiniz doktor bizim için çok önemli kafam allak bullak oluyor herhangi bir doktora gitsem . Kızımın dili hariç diğer gelişimi o kadar iyi ki 110 cm 17 kilo 8 aylikken yurudu tuvalet egitimi var gece gündüz hiç kaçırmaz hemen söyler bana hocam bu konuşma olayı genetik mi yada beyinle alakalı bir sey mi .psikolog bugün aklımı allak bullak etti .
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118227 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Eder tabii! Onlar Tıp doktoru değiller ki!!
Çocuklar 4 yaş bitene kadar hiç konuşmayabilirler. Yazılarımı okusa idiniz bu sıkıntılı durumu hiç yaşamazdınız.
|
|
Betül yazıcı
Üye Kayıt Tarihi: 20 Mar 2024 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Betül yazıcı
|
Hocam bana dediği şu kelime aklımı karıştırdı kızınızin dili 18 ay civarında kalmış özellikle s ş c ç f gibi harfleri çıkarması lazımdı ama kızım o harfler olmadan konuşabildigini konuşuyor haliyle anlaşılmıyor dedikleri . Çok korkuyorum kızım o harfleri çıkarmıyor bir sorun mu var acaba gerçekten
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118227 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Çocuklar 4 yaş bitene kadar hiç konuşmayabilirler. Yazılarımı okusa idiniz bu sıkıntılı durumu hiç yaşamazdınız.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|