Grib profilaksi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Gunay
Üye Kayıt Tarihi: 09 Mar 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2025 Saat 16:43 |
Merheba hocam.bizim yaşadigimiz şehirde influenza yaygin her kes hasta.oglum 6 ay once enfeksion sonrasi beyin venlerine pihti atdi.aylarca tedavi gorduk.o zaman plt de 18 bin oldugu icin ivig gocuruldu.trombofili panelinde pihtilaşmaya genetik yatkinlik oldugun ogrendik.bize hematolok enfeksionlardan korunmamiz gerektigini ve eger ateş olursa hemen serum taktirmamizi soyledi.Hocam , sizin tavsiyeniz nedir grib aşisi yaptiralimmi? 6 ay once ivig aldik.koruyuculugu kac ay surer?
|
|
Qwert
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Tek başına Serumun enfeksiyonları önlemede HİÇBİR faydası olmaz.
Diğer sorular için yaşını bilmem gerekir. 6 ay önceki enfeksiyonda hangi ilaçları kullandınız?
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Oca 2025 Saat 18:18 |
|
Gunay
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam cocuk 7 bucuk yaşinda.6 ay once covid gecirdi hastaligin 5 ci gununde agirlasti .baş agrisi ve kusma ile hastaneye kaldirildik .trombositler 18 bin .mr cekildi beyin venlerinde pihti var dediler.ama tam okkluzion yoktu .papill odem yoktu.cok tetkikler yaptirdilar trombifili panelinde mutasyon saptandi.buna bagli enfeksion da tetiklemis pihti olismuş dediler.21 gun hastanede kaldik.enoksiparin uygulandi.ivig 2 gun gocuruldu.
Enoksiparin 6 aya tamamlamamiz gerektigin dedi doktor. Hocam şimdi influenza cok yayildigi icin korkuyorum dogrusu.nasil koruyabilirim.bu arada ben hep size yazdim onerilerinizi aldim oncelerde de.sagolun var olun hocam🙏
|
|
Qwert
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Her sene Grip aşılarını olun.
Aşılar DEĞİL, hastalık "pıhtı" yapar!
|
|
Gunay
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam ivig gocuruldukten 6 ay gecti.şimdi yaptiralimmi yoksa 9 ay gecmelimi? Bir yerde omumustum ivigden sonra aşi yalilmaz bir sureligine.teşekkur ederim hocam .Allah size uzun omur can sagligi versin
|
|
Qwert
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Antikor ihtiva eden ürünler ile canlı aşılar
Başlığı altında bir yazı hazırlıyorum, oradan bakın.
|
|
Gunay
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Cok teşekkur ederim hocam.Allah sizden razi olsun🙏🙏🙏
|
|
Qwert
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|