Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İstanbul bronşiti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İstanbul bronşiti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Umutcum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umutcum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İstanbul bronşiti
    Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2024 Saat 23:51
Kadir hocam merhabalar. 3 yaşında erkek evladımız var. Belki iki üç aydır devam eden sabahları ve özellikle geceleri yatmadan önce olan öksürüğü var. Bu öksürük çok uzun sürdüğünde bazen kusmalar olabiliyor. Ayrıca çok gariptir ortam sıcaklığından bağımsız olarak özellikle gece ilk uyuma sırasında ensesinden ve boynundan aşırı terlemesi oluyor. Bunlar dışında evlatta ateş yok, halsizlik yok, iştahsızlık yokm Sizin yazılarınızı okuyorum yazılarınız doğrultuda evladimiza herhangi bir ilaç vermedik şu ana kadar sadece bal limon veriyoruz. Forumda Ahmet Rasim Küçük nin İstanbul bronşiti  diye bir yazısına denk geldim. Bu yazıya göre oksurugun sebebi öksürükle seyreden astım yani İstanbul bronsiti . Siz ne düşünüyorsunuz Kadir hocam eğer öyleyse nasıl bir tedavi yöntemi uygulamamız lazım teşekkürler
Yukarı Dön
Mersii Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mersii Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2024 Saat 23:42
Merhaba , 
Geçmiş olsun . Bu süreçte neler yaptınız acaba sonuç teşhis ne oldu bilgi verebilir misiniz ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118188
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 11:23
Zirzopun teki! Bunlar asla Grip teşhis etmeyen bir neslin doktorları. 
2020'ye kadar bunlar her öksürene; Astım veya Bronşit diyorlardı ve asla Grip teşhis etmiyorlardı! 
Aralarında da sırf "farklı" görünmek uğruna böyle yazılar yazanlar da çıkıyordu.
Şimdilerde taktik değiştirdiler, (zira Astım ve Bronşit rezillikleri ayan beyan ortaya çıktı) artık her öksürene
 Zatürre veya daha saçma olan "zatürre başlangıcı" teşhislerini koyar oldular.  KPA (Zatürre) aşıları yapılmış
çocuklar artık nasıl zatürre oluyorlarsa!! 
Bu gibi "tüccar-terzi" doktorlara kanmayın. Onlar; Astım ile Bronşit farkını bile bilmezler. 
Bunlara "el veren" şarlatan Prof. ları çok iyi tanıyorum! Bütün bu sahtekarlıkların başı bunları yetiştiren O
 "sözüm ona" Prof. lar!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2024 Saat 11:24
Yukarı Dön
Umutcum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umutcum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2025 Saat 14:21
Son iki üç aydır koşturduğunda yorulup öksürme krizi. Özellikle akşam eve geldiğinde öksürük krizi ve kusmalar olmaya başlamıştı. Gece sabaha doğru olan öksürükler ve uyanmalar başlamıştı. oksururken aynı zamanda hapsiriyordu. Terlemeleri artmıştı bir ay önce bı doktora gorunduk. Astım teşhisi konuldu. Düşük doz sabah akşam kortizon inhaler kullanıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır kesilmeyen öksürük kesildi. Yeme içme düzeldi. Uyku düzeni yerine geldi. Zayıflamsti çocuğumuz yeme içme düzelince kilo almaya başladı. Çok şükür duzeldik
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118188
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2025 Saat 15:02
Astım'ın arazı; sıkıntılı solunum dur! Öksürük değil. 
Kortizon hiçbir şeyi iyileştirmez. Hadisenin üstünü örterek, "sahte iyilik " hali yaratır, tuz tutucu etkisi ile de
 kilo aldırır ama hayırlı bir iş değildir. 

Yukarı Dön
Umutcum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umutcum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2025 Saat 15:11
Dediğiniz gibi solunum sıkıntısı da oluyordu hocam. 3 defa hastanede yattık son 6 ayda solunum sıkıntısından dolayı. Karnın inip çıkması ve hızlı solunum oluyordu. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.