Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - parmak kemirme ve babaya tepki
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumparmak kemirme ve babaya tepki

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3271
Mesajın Direkt Linki Konu: parmak kemirme ve babaya tepki
    Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 20:02
Özlem Hanım benim kızım hemen hemen doğduğundan beri işaret parmağını kemiriyor. Başta damaklarını kaşıdığını düşünüp üstünde durmadım ama şu an dişleri tamamlandı ve hala eli ağzında. Bazı yerlerde güven eksikliğinden böyle yapacağını okudum bu doğru mudur? Kızım çekingen sayılmaz sosyal bi çocuktur. Girdiği ortamlarda hemen arkadaş edinir. Güven eksikliğinden bahsedebilmek için ne gibi davranışlar içinde olmalıdır?

İkinci sorum ise babaya karşı aşırı tepkili olması. Babasını sevdiğine eminim ama daha babası eve girer girmez hayır gelme demeye başlıyor. Sevmesine çok fazla izin vermiyor. Sürekli hayır baba yapma diye her şeye itiraz ediyor ama şu da var ki eşim de kendi istediği gibi sevmek istiyor. Çocuğun hoşlanacağı şekilde yaklaşmıyor her zaman. Babasını çok az görebiliyor. Bu itirazları ve kendine yaklaştırmaması buna bir tepki olabilir mi? Babası çok bozuluyor böyle yapınca. Ne önerirsiniz?
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2010 Saat 09:34
özlem hanım bir de son zamanlarda ağzını bükerek konuşmaya başladı ve bunu komiklik olsun diye değil alışkanlık haline getirdi. bundan son derece rahatsız oluyorum. nasıl davranmak lazım bu konuda. bir de çok saldırganlaştı dün arkadaşının yüzünü çizdi tırnaklarıyla ve bundan rahatsız olmuyor artık. önceden vursa da üzülür özür dilerdi hemen. şimdi ise daha da bağırıyor. kızsam olmaz konuşsam dinlemiyor. odasına göndersem ağlıyor çok etkileniyor. ne yapacağımı şaşırdım
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2010 Saat 11:15
özlem hanım aynı durum devam ediyor cevaplarınızı bekliyorum

Düzenleyen duygu - 10 Ağu 2010 Saat 13:04
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2010 Saat 15:48
şu anda da bu davranışları devam ediyor mu. babaya tepkili olabilir az gördüğü için. babanın inatlaşmayı kesip iletişimi kızınızın istediği tarzda sürdürmesi çok daha iyi olur
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.