Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı zamanı (ve ek gıda)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı zamanı (ve ek gıda)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı zamanı (ve ek gıda)
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 12:45
  merhaba Smile
  dr.muz pnömokok aşısının 3 dozunu  aralık 2007,mart 2008,mayıs 2008 de yaptı.son dozunu da eylül 2008 olarak yazmış.su çiçeğini de ekim 2008 bu tarihler 19.08.2007 doğumlu kızım için uygun mudur?yanlışsa doğru zamanlarda yaptırayım diye size danışmak istedim.
  birde daninonun meyveli küplerini yedirmek gerekli mi?dr.yedirin diyor.oysa kızım yoğurdunu,labne peynirini severek yiyor buna neden gerek duyuyoruz anlamadım.
  piyasada gece için bitki çayı satılıyor.içinde kekik,papatya,nane,rezene,anason varmış
önerir misiniz?
  ayrıca birşey içinde teşekkürler gazı olduğu için sık uyanıyor diye yazmıştım. Çok yemekten demiştiniz dediğiniz gibi gece 1 öğün yedirdim 9 saatlik uykuda 2 kere uyanır gibi olduSmileİyi ki size danışmışım.istanbula geleceğiz  kızımı size getirmek isterim.sakıncası yoksa bununla ilgili bilgi alabilir miyim?
 sağlıcakla kalın...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118166
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 13:01
Pnömokok aşılarına bu şekilde devam edebilirsiniz.Kızamık daha doğrusu MMR (kızamık,kızamıkçık ve kabakulak) aşısı 13. ayda , Suçiçeğini 15. ayda yaptırmanızı tavsiye edeceğim. Amerikada MMR ve suçiçegi aşısının beraber olduğu bir aşı kullanımda, suçiçeği aşısı yüzünde o aşının yapım tarihide 15. ay olarak belirlendi.İnşallah siz aşı olana kadar bu 4 lü aşı gelirde çocuklar 1 iğne az olurlar.
İster dani... yer, ister Büyüm... yer veya başka ne varsa.Bunların hepsi "Sütlü" gıda grubuna girer , marka önemli değildir. Mühim olan çocuğun sevmesidir.
-Bitki çayları çok gerekli değildir. Ihlamurda, nane-limonda iyi gelen, kaynar suyun sıcaklığıdır. Çocuklarda kaynar içemeyeceklerine göre bunlar lüzumsuzdur.
Bitkisel lafına da aldanmayın.Esrar ve marihuana da bitkidir!!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 13:16
 Sağlık ocağından çağırmışlardı.KKK aşısını 22.08 de yaptırdım.Bu dediğiniz aşı sanırım.Şu an izmirdeyim . Burada aile hekimliği uygulanıyor aşı zamanı arıyorlar.bende yaptırmış bulundum.Şimdi su çiçeğini yine 15. ayda mı yaptırayım?Birde pnömokok son dozunu da eylül başında yaptırsam diğer aşıyı yakın zamanda yaptırdığım için sakıncası olur mu?yine kafanızı şişirdim.
 bir de kızım herşeyi büyük bir iştahla yiyor.hiç peşinden koşmuyorum.o benim peşimden mama diye emekliyorSmile dani...  ,Büyüm... bunlarıda sevdi boyu 82 cm.kilosu 13,6 kiloydu.2 kilo fazlası vardı kilo yapar mı diye yedirmeye tereddüt ediyorum.eğer sakıncası yoksa yedireyim.teşekkür ederim cevabınız için...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118166
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 16:09
KKK aşısı 13. ayda yapılmış,doğru.Sağlık ocakları seneler sonra hidayete erip 9. ay da Kızamık aşısı yapmaktan vazgeçtiler sanırım.
Müteakip aşılar en az 1 ay ara ile yapılmalıdır, bu aşıların gününün geçmesi çok önemli değildir.
Kızınız o yoğutlardan yemezse başka şeyler yiyecek.Bence bisküvi- şeker yiyeceğine yoğurt yesin daha hayırlı.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 18:45
çok  teşekkürler.zaten kızıma hiç büsküvi,kek,çikolata,şeker vermedim.2 yaşına kadar da böyle devam edecek aksilik çıkmazsa.tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.