Özlem Hanım merhaba
Kızım Asya 2.5 yaşında size genel durumunu anlatacağım bir pedagoga gitmeyi düşünüyorum sizce doğrumu yoksa zamanla atlatırmıyız…
Asya ya 4lü Denver testi yapıldı 4 test dede 5 yaş ve üzeri gelişim gösterdiği anlaşıldı…
1 yaşından beri kendi soyunup giyinebiliyor
14 aylıkken bezini çıkardı ve çiş dedi tuvalet eğitimi kendiliğinden oldu gece gündüz bezi bıraktık
18 aylık ıken uzun cümlelerle konuşmaya başladı şimdide hiç susmuyor zaten 3 tane çocuk şarkısı ezbere bilip söylüyor
Hafızası iyi sanırım Tiyatroya götürdüm hala sahneleri bana anlatıyor kukla hayvanların taklidini yapıyor ..4 ay önce oldugu alerjı ığnelerini bacaklarını tutup anlatıyor
Takıntılı bir kız yaşından beri çorabını giyerken yamuk giydiyse yada dikişi kaydıysa olmadı dıye ağlardı şimdi yaka etiketlerine takıntılı mutlaka kestiriyor ve eline alıp inceliyor yumuşak yada sert etiket farketmiyor..
Bana çooook bağlı ben çalışmadım hala evdeyım onunla ılgılenıyorum …Tuvalete kendı gıdebılıyor ve oturup yapıyor ama ıllede benle gıdecek baska kımseyı kabul etmıyor …..Geceleri yatagına bırakıyoruz ama çişi gelince uyanıyor ama ben gıtmelıyım eger baba yanına gıderse içi çekilene kadar annem gelsın sen gıt dıye ağlıyor ….Sonra yatagında uyumak istemıyor odamıza gıdelım yatagımıza gıdelım dıyor ….Babanın bana yakınlaşmasına dokunmasına katlanamıyor eger Hakan benım yastıgıma degerse bıle sen kendı yastıgında yat o annemın bıızım dıyor …..Bız turızmcıyız baba devam edıyor ben ara verdım babayı bebeklıgınden berı cok sık görmedı uzun çalışma saatlerınden dolayı ….. herseyle ben ılgılendım gazı banyosu yemegı hastalıklarda doktor vs vs bu etkılımdır kopuklukta …
Çok dikkat etmemeize karşın bir konu üzerinde tartışırken babamızın sesi biraz yükseldi o zaman asya baba sen annemi dövüyomusun dedi babamızda hayır babacım şaka yaptım bendedi .... Acaba bu olay hafızasında kaldıda babaya uzaklaştı mı dıyorum bazen ...
Evde ben mutfakta yada başka bıryerdeysem anne kucagına al dıyor hep yapışık gezıyoruz ..Wc ya bıle kucakta gıdıyoruz nerdeyse ….
uyumayı reddeden bir kız oldu ayrıca gece saat 02 .00 leri buluyor bazen uyuması uyumak için kalpli yastığıyla yada yatakta beraber uyumamız gerekıyor bana sarılıp öpüp saclarımı severek uyuyor bu da çok yorucu olmaya başladı
Şimdi yenı yenı 2 yaş sendromundayız dıye düşünüyorum …Hayırlara gözümün içine baka baka karşı koyuyor v e yapıyor ….Ben ona kızarsam bana tükürüyor en son noktam bağırmak çünki hep aynı tepkıyı yaparsam bırsure sonra ona bırsey ıfade etmez dıyorum kendıme …..Ağlamalarını duymamaya çalışıyorum ….Yenı bır huy edındik dudaklarını yoluyor stick aldım surduruyorum ama pek fayda etmedı gene yapıyor görmezden gelmeye çalışıyorum ılgılenmeyeyım unutur dıyorum ama zorlanmaya basladım ……Başka çocuklarla ıletısımı ıyı ama yabancılarla soğuk uzun süre donuk ve sabırt izliyor cevap vermıyor kendıne dokunulmasına ızın vermıyor kendı gözlem yapıp ısterse mınık mınık adımlarla ıletısıme gecıyor …
Ben bana yapışık olmasından cok yoruldum ve bu aralar sınırlerım gergın sanırım kızımda 2 yaş sendromunda. Evde kımsenın ılgısını kabul etmemesı gecelerıde benım olmamı ıstemesı babayı reddetmesı benım hala çok az uyuyor olmam baba ile kopuk ilişkisi bunlar gecermı bır pedagoga gıtmelımıyız bu bir süreçmidir baba pes etmeden denemlı mı ve son olarak bizi yönlendırebileceğiniz bır pedagog rica edebilirmiyim …….
çççok uzun oldu ama detaylı yazarsam daha iyi anlatabilirim diye düşündüm teşekkür ederim
Saygılarımla