parasetemolledeki katki maddeleri |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
a.sultan
Üye Kayıt Tarihi: 25 May 2012 Konum: gurbet... Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2014 Saat 14:42 |
merhaba kadir bey.
ben ilaclardaki katki maddelerinden muzdaribim. e954 sodyum sakarin e218 metil parahidroksibenzoat e216 propil parahidroksibenzoat gibi bir cok katki maddesi var parasetemollerde... zaten antibiyotik ve oksuruk surubu ilaclarini kullanmiyorum. ama parasetemoller grip vs. konularda mutlaka lazim oluyor. bu katki maddeleri hem sagliga zararli hemde alkol veya hinzirdan uretilmis olabilir diyerek insanin icine suphe dusuren maddeler... siz ne tavsiye edersiniz? katki maddesi olmayan saf parasetemol varmi? ismini ogrenebilirmiyim? tesekkurler simdiden... |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118147 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
1- Agri kesicilerde; Domuz urunu YOK... Diger, katki maddeleri "Her ilacda" VAR....Bunlara bosuna kafa yormayin.. ilaclardaki; " e-katki maddeleri" miktar olarak cok az alindigindan bir zarar vermezler...
Zarar: Aferin, Peditus ve Calpol gibi ayni icerikte ilaclarin, sanki farkli ilaclar gibi, ayni gun icinde verilmesi sonucu olur.. 2- Dinimizce; "domuz eti" yemek yasak.. Seker hastalarinin kullandigi; "Insulin" domuz pankreasindan imal edilir. Bazi kalp protezleride; "Domuz perikardindan" yapilir... Bunlarda ne yasak olabilirki??? Yasak diyen , "sekilci" dincilerede o zaman ben sorarim...Sarap yasakda, Bira niye yasak degil??? Bira, saraptan cok onceki zamanlarda bile vardi ve Arap yarimadasinda, Misirda, bilinen bir icecekti!!! Kuran'da hersey acik olarak yazilmamistir, imkanda yoktur.. AMA, isin felsefesini anlayabilmek muhimdir... Sahi, niye bizim millet; "katresi" bile yasak olan sarabi dokunurcesine icerde, is domuz etine gelince, zorda kalindiginda, az miktarda yenmesine musade oldugu halde niye ; domuz etine karsi bu kadar hassastir?? Bizim milletimiz; RIYAKARDIR... |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|