merhaba sayin hocam,
size kanada’dan yaziyorum. yani ta dunyanin obur ucunda bile degerli yardim ve tavsiyelerinize muhtaciz. Benim 7 aylik bebegimin pipisinin uzerinde 2-3 hafta kadar once ½ cm. buyuklugunde bir kizariklik olusmustu, 2-3 minik beyaz sulu dokuntu ile beraber. sonradan dokuntuler kayboldu, fakat kizariklik buyumeye devam etti. bunun uzerine ben de doktoruna gosterdim. doktor, o an itibariyle yapilacak bir sey olmadigini, ancak pipinin sismesi halinde antibiyotik kullanmamiz gerekecegini soyledi ve bir recete yazdi. Bir kac gun sonra pipide belirgin bir siskinlik olusunda antibiyotige baslamak durumunda kaldik (cephalexin iceren bir surup) 7 gun kullanmamiz gerektigi soylendi. 4 gundur, gunde 4 kere 5’er ml. veriyoruz. ilac bebegimin midesini ve barsaklarini rahatsiz etti biraz, fakat kizariklikta iyilesme olmadigi gibi, daha da buyudu sanki. ne yapmamizi onerirsiniz ? 7 gun bekleyip ne oluyor gorelim mi, yoksa yarin hemen baska bir doktora gosterelim mi? simdiden cok tesekkurler… saygilar..