Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku problemi
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 02:28
Sayın Kadir Tuğcu;

Öncelikle buradaki annelere sorunlarını çözmelerinde öneriler sunduğunuz için teşekkürler.ben de yeni katıldım o annelerin arasına.uzman görüşlerinizi bekliyorum.
benim oğlum 4 ay 3 haftalık. son üç haftadan beri gündüzleri ve geceleri çok az uyuyor.özellikle gündüz uykusu yok denecek kadar az. geceleri ise sürekli elimizde battaniye sallamamıza rağmen gece 2de 3 te anca uyuyor ve saat başı uyanıyor.bazen ağlıyor uykusunda bağırarak. uykuya dalarken de gözleri yarı açık vaziyette ama çok uykusu var.saatlerce gözleri yarı açık ağlamadan duruyor salladığımız battaniyenin içinde ama uyumuyor. arada rezene çayı veriyorum.zinco damlanurse harvey's şurup,D vitamini(devit) ve tavsiye üzerine çörekotu yağı veriyorum akşam yatmadan önce. ek besin olarak meyvelerden püre yapıp veriyorum. geceleri sadece anne sütü içiyor.gündüzleri de ara ara anne sütü içiyor.durumumuz bu.ayık olduğu zaman da sürekli mızıldanıyor. sizce sorun nedir? teşekkür ediyorum..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118432
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 09:49
Gece 2-3 gibi uyuyorda,, sabah kaçta uyanıyor?? Eğer sabah7-8 değilde 10-11 gibi uyanıyorsa, uyku saatlerini kaydırmanız gerekiyor, Bunuda erken yatırarak değil, erken uyandırarak yapabilirsiniz. Birde tabii geç kalkması işinize geliyorsa, yuva-okul zamanına kadar bırakın öyle kalsın, çocuğa bir zararı yok. Yok siz perişan oluyorsanız, gene uyku saatlerini kaydırın derim. Toplam uyku süresi çocuktan çocuğa değişir. Eğer sizinki az uyuyan birisine çekti ise, durum kötü....
Aldığı bütün ıvır-zıvırı kesin, sadece D-vit yeterlidir, isterseniz, polivitamin olan Mult.-..ap. damladan hergün1 ml. verebilirsiniz.Hem D-vit hem diğer vitaminler vardır.
Ayrıca benim bütün hastalarım diş çürümelerini önlemek için, Zyma..or 0.25 mg. tabletlerden günde 1 tab. alır.
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 23:18
teşekkürler doktor bey... multi ta. damladan hergün 1 ml vereceğim artık devit damlasının yerine.ve ek gıdaları keseceğim dediğiniz gibi.sadece anne sütüne devam.. sabahları 11de uyanıyor.ama her saat başı uyandığı için zaten eşimle bana uyku haram oldu:( aralıksız şöyle 4 saat uyusun istiyorum oğlumun. böylece hem o daha iyi dinlenir hem de biz... ama saat başı uyanıyor. acaba tüm ıvır zıvırı kessem kesintisiz uyuyabilir mi dersiniz? tekrar teşekkürler Kadir Bey...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118432
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 10:07
Sizin arzuladığınız gibi 4 saatlik uykular için, çocuğun büyümesi, bunun sonucunda midesinin, 4 saatlik sıvı depolayabilmesi gereklidir. Biraz sabır.
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 11:16
Smile dün sadece anne sütü verdim tabi bir D  vitamini. bizim ikilerde üçlerde yatan çocuk dün 22:30 dauyudu ve 3 saatte bir emmek için uyandı yaşasın. sabah 9:30 da artık uyumak ve kalkmak istedi.ve şimdi yine uyuyor:)   çok teşekkürler doktor bey. iyi ki varsınız... bahsettiğiniz diş çürümelerini önleyici tabletten oğluma vermeyi düşünüyorum. mult. tab'a da biran önce geçeceğim.tekrar teşekkürler:)

Düzenleyen tuğram - 19 Eyl 2008 Saat 11:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.