Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Hamilelik ve Doğum Sonrası Depresyon & Depresyon
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Depresyona girdim,Yardımm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDepresyona girdim,Yardımm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Konu: Depresyona girdim,Yardımm
    Gönderim Zamanı: 15 Haz 2009 Saat 16:02
Merhaba  Özlem  Hanım,

Kızım 23.cü ayına girdi,çok iştahsız çok sinirli bir çocuk şu aralar.Sanırım 2 yaş sendromuna girdi.Ağlayarak her istediğini yaptırmaya çalışıyor.En kötüsüde babası,babaannesi dedesi yemek saatlerinde bizi yakalıyorsa,yememek için onlara sığınıyor ve ağlıyor.Bu durumun dahada artmasından endişeliyim çünkü bu hafta itibariyle altlı üstlü oturacağız ve hep yanımızda olmak isteyecekler........Pütürlü gıdalara hala alışamadı ekmeği iri doğruyorsam yemiyor öğürüp çıkarıyor.Ne yapmalıyım zorlamıyorum yutamıyorsa,yiyebilececiği kıvamda şeyler veriyorum bu defa.Yanlışmı yapıyorum???

Kayınvalidemlerin bebeğim için yaptığım(yediği,giydiği,sıcağa soğuğa,kısaca herşeye)müdahale etmelerinden dolayı strese girdim 17 gündür gece hiç uyuyamıyorum,herşeye karşı bi isteksizlik,yorgunluk var.Ve biz ordayken bebeğim sürekli eltimin kucağına,amcasının kucağına gidiyor ve beni yanında istemiyor,beni dövüyor sen git diye....Bu durum daha fazla olacak ve ben de bebeğimi kaybetme korkusu,yanlız kalıp dahada bunalıma girme korkusu sardı.Çünkü orada tek sığındığım bebeğimle zaman geçiremeyeceğim...

Ciğerlerimle ilgili sağlık problemimin tedavisini bile bebeğimden ayrı kalma korkusu nedeniyle erteliyorum.Çünkü babaanne hep mutfağa bile gitsem kızıma annesi bırakıp gitmişmi kızını,ahh annesi ahh,diyor olumsuz şeyler empoze ediyor...

Ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum,hiç gücüm kalmadı.

Lütfen bir yol gösterin.

Teşekkürler

Düzenleyen sunacumen - 15 Haz 2009 Saat 16:10
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 18:13
yemek konusunda ısrarcı olmayın. artık bizim yediğimiz herşeyi, katı haliyle yiyebilir. kolayına geldiği için yemiyordur, aç kalırsa yutmaya da alışır. kuralları siz koyduğunuz, ve sizi kaybetmekten hiç korkmadığı için size ters davranıyor olması sizi sevmediği anlamına gelmez. sevginize çok güvendiği, nazlandığı anlamına gelir. ne kadar şımartsa da hiç kimse yerinizi tutamaz, sizin ona ihtiyacınızdan çok dha fazlasını o size karşı hissediyor. endişelenmeyin
özlem
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 18:15
ayrıca anlatıığınız şikayetler depresyona uyuyor doğru ve net teşhis  ve tedavi için bir psikiyatri uzmanına başvurmanızı öneririm
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.