Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anneye bağlılık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanneye bağlılık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PÜSKÜÜT Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: anneye bağlılık
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2011 Saat 11:21
merhaba Nilçin Hanım.benim 12 aylık bir oğlum var.oğlum doğduğundan beri huzurlu,sağlıklı ve hareketli bir bebek.oğluma bakmak adına çalışmaya ara verdim.sürekli beraberiz.herşeyi beraber yapıyoruz.aynı zamanda sosyaliz yani sadece evde durmuyoruz.anane,teyze vs.onlarada düşkün.onlarıda çok seviyor.özellikle babasına neredeyse tapıyor.fakat 1 hafta önce sınavlarım sebebiyle evde bababsıyla kaldı.ilkkez uzun bir süre ayrı kaldık(6-7saat kadar).eve geldiğimde çok özlemişti.göğsüme sarılıp yattı uzunca bir zaman.ve o günden beri düşkünlüğü iyice arttı.kucağımdan yere dahi bırakamıyorum.içlenip ağlıyor.kimseye gitmek istemiyor.yalvaryakar kucağımdan alıyorlar.ne yapmalıyım?Birde 1 aydır elinden birşey aldığımızda sinirlenip vuruyor.sürekli böyle değil tabiki ama ben alışmasından korkuyorum.böyle bir durumda  nasıl davranmalıyım bilmiyorum.sosyal,mutlu,özgüvenli bir çocuk olması için ne yapmalıyız.yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler
eşime ve oğluma aşığım
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2011 Saat 10:44
Merhabalar,
1 yaşındaki bir çocuk henüz anneden ayrılmakta zorlanır çünkü hala anneye bağımlılığın devam ettiği bir dönemdir. Tabii bunun sizin çalışmamanızın da etkisiyle bağlılığın artması da etkilemiş olabilir. Evde bir güven ortamının yeniden sağlanmasının ardından yavaş yavaş gün içerisinde ayrılıklar yaşayabilmelisiniz. Vurma davranışı olduğunda olumlu ya da olumsuz bir tepkide bulunmayın, dikkatinizi çekmeyi başaramadığı zaman vazgeçecektir ya da vurmaya başladığında dikkatini başka yöne çekmeye çalışın. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.