Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oğlum hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOğlum hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Konu: Oğlum hakkında
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 18:11
Hocam öncelikle hoş geldiniz:)
Benim 10 aylık oğlum bundan yaklaşık 2 ay önce 1 gün 38 derece ateş ve hafif öksürükle doktorumuza götürdük göğüslerini dinledi ve göğüse inmiş bronşiloit olmuş dedi antibiyotik ventolin ateşi çıkarsada kullanmamız için ateş düşürücü birde prednol iğne verdi 3 tane 15 mg iğneleri vurulduk antibiyotiği bitirdik ventolini kullandık fakat hırıltısında bir sonuç alamadık başka hiç şikayetimiz yoktu ateş normal hareketlilik normal herşey normal öksürüğüde saatte 1 defa falan oluyordu tekrar prednol iğne ve ventolinee devam edin dedi 2 iğne daha vurulduk ventoline devam ettik tekrar kontrole gittik bu sefer burun akıntımızda başlamıştı bu sefer başka bir antibiyotik ve ventolin verildi kullandık tekrar kontrole gittik hırıltı hala geçmemişti ciğer filmi istedi doktorumuz çektirdik film kötü çıktı ciğerler intihaplanmış dedi hastaneye yatırsak iyi olur dedi biz endişelenip Prof Dr Mustafa Bakır beye götürdük oda dinlemede aynı şeyleri söyledi antibiyotik hiç bir şey yapmaz dedi nedülatör ( adını yanlış yazmış olabilirim ) istedi aldık 8 saatte bir ventolin nebul yarım pulmicort nebul tam 15 gün yaptırdı tekrar dinledi pulmicort nebulle devam edin dedi ve biz hala pulmicort nebule devam ediyoruz günde 1 defa hastalığımızın adıyla ilgili hiç bir bilgi verilmedi kesin birşey söylenemez dendi çok küçğk dendi ben çok endişeliyim bu iki ayda büyümemiz durdu ve hala tam anlamıyla sonuç alamadık neyi yanlış yaptık merak ediyorum oğlumun geçirdiği bu hastalık (adını bilmiyorum ) onda kalıcı iz bırakır diye de korkuyorum göğsü iyleştirebilmek için bizim yapabileceğimiz basit işlemler neler olabilir yararlı bir ot falan bu durum beni o kadar üzüyor ki kendimi suçlamaktan alıkoyamıyorum 10 aylık bebeği 2 aydır iyleştiremedim bu arada hocam bir de abimiz var 4 yaşında anaokuluna gidiyor doktorların söylediği ondsan aldığı virüslerin buna neden olduğu ama onun ciğerlerinde bununla ilgili bir durum hiç olmadı arada hafif gripler geçirdi bir de hocam hiç kan tahlili yatırmadık bir de kan tahlili yaptırsak hastalığın ne olduğu daha kolay anlaşılmaz mı?

Hocam biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 22:53

Ben çocuk hekimi  değilim. Bu nedenle  vereceğim  bilgiler  sadece  temel  tıp  bilgileri  olacak.  Hastalığın  adı  bronşiolit.  Büyüklerde  olan  bronşitin  bebeklerdeki  karşılığı.  Nedeni  çok  büyük  oranda  virüsler.  Siz  zaten  zor  dönemi  atlatmışsınız.  Bu  hırıltı  viral  enfeksiyonlardan  sonra  bebeklerde  sık sık  olur.  Hatta  erişkinlerde  bile  grip  olduktan  sonra  benzer  hırıltılar duyulur.  pulmicort  ventolinden  daha  iyi  bir  seçenek. Ventolin  çok  fazla  fayda  vermeyebilir.  Kalıcı  etkilerinew  gelince  birçok  çocuk  böyle  dönemler  geçirir  ve  geriye  hiçbirşey  kalmaz.  Sadece  çok  azında  ileriki  yaşlarda  sık  sık  akciğer  enfeksiyonu  geçirme  durumu  olursa  bronşiektazi  dediğimiz  hava  yollarında  harabiyetler  olabilir.  Bu  hastaların  çoğunun  da  hastalıkları  önemsizdir.  Çok  azı  önemli  sorunlar  yaşar.  Bu  nedenle  endişelenmeyin.  Kış  ayları  bebekler  sık sık viral  enfeksiyonlar  geçirirler.  Hırıltısının  bir  diğer  nedeni  de  geniz  akıntısı  olabilir.  Antibiot ik  bu  kadar  zaman  sonra  verilmesinin  pek  de bir  anlamı  yok  aten  bronşiolitte  antibiotiğin  yeri  de  yok.  Bence bu zamana kadar  herşeyi  doğru  yapmışsınız.  Sadece  bebeğiniz  birçok  bebekle  aynı  sıkıntıları  yaşamış.  Büyümenin  durması  önemli  ama  bence.  Ateşli  hastalıklardan  sonra  bir miktar  kilo  kaybı  olabilir  ama  2  ay boyunca  sürmez.  Takipli  olduğunuz  çocuk  doktoruyla  bu  konuyu  görüşün.  kan  sayımı  yaptırmanız  sadece  bu  büyüme  konusunda  önemli  olabilir.  demir  eksikliği  olup  olmadığını  göstermede  faydalı  olabilir.  Ancak  enfeksiyon  açısından  bu kadar  süre  sonra bir  önemi  olmayacaktır.  Muhtemelen  tüm herşey  havalar  ısındıktan  sonra  yoluna  girecektir.  Paniklemeyin  ve kendinizi  üzmeyin.  Kötü  dönem  geçmiş.   Bu  dönemde  geçecektir.  Abi  mevzuuna  gelince  virüsler  herkeste  aynı  şiakyetleri  yapmaz.  Bebekler  daha  hassastır  ama  4  yaşında  olan bunu  basit bir  nezle  olarak  atlatmıtır  muhtemelen.

Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 11:49
İlginize teşekkür ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.