Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 yaş sendromu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 yaş sendromu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rabia narin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1067
Mesajın Direkt Linki Konu: 2 yaş sendromu
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2008 Saat 12:39
Merhaba Özlem hanım,
ben çalışan bir anneyim,oğlum 26 aylık ve anladığımız kadarıyla şu an 2 yaş sendromundaDisapprove
sürekli bağırıyor,yüzümüzü gözümüzü tırmıklıyor,saçımızı yoluyor,tekme atıyor aklınıza gelebilecek herşeyi yapıyor bir süredir, buna kendisine zarar vermekde dahilDisapprove

sabırlı olmaya çalışıyorum,geçici bir dönem olduğunu biliyorum ama bazen oluyorki sabretmek bile aklınıza gelmiyor o an.
Bazen çok kızdığımda poposuna yada eline vuruyorum bir tane, yada o benim saçımı çektiğinde bende onunkini usulca çekiyorum acıdığını anlasın diye, sonra o hemen bırakıyor benimkini.
Aşağıya mutfağa indiğimde bile ağlıyor anne gitmeee diye,babasını asla yanıma yaklaştırmıyor benim rabiam diye...

ne yapıcağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum, babaanne kendileri çocuğun her istediğini yapmalarına karşın şimdi kendisi bana söylüyor şımartmayın çocuğu diye,kafayı yiyorum.

Ne yapalım????
şimdiden teşekkürlerClown

o ğ l u m   o l m a d a n   a s l a . . .
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 15:57
2 yaş gerçeketen zor bir dönem. ama yavaş yavaş sınır koyabilirsiniz. gerçketen yapmasının doğru lmadığından emin olduğunuz ve karar değiştirmeyeceğiniz konularda olabildiğince sakinliğinizi koruyarark net ve tutarlı hayır deyin ve hayırınızı arkasında durmaya gayret edin. az sayıda hayır deyin ama hayır dediğiniz şeyi de değiştirmeyin. o zaman çocuğunuz tutturma dozunu arrtırır. çok tahammül edilmez hal aladığında ortamdan uzaklaşıp bir nefes alın, olayı başkasına devretmeye çalışın.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.