Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cemrem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 09:45
iyi sabahlar! benim kızım 16 aylık.iki gündür ateşi var.38-39 derece civarı.ateş dışında halsizlik,bulantı,ishal vs. bir rahatsızlığı yok,iştahı normal.babamızda doktor,çocuk doktoru değil ama.boğazında faranjit olduğunu söyledi.cal...,dol... ilaçlarımız var.arada onlardan veriyorum hemen ateşi düşüyor ama.3-4 saat sonra yükselmeye başlıyor.bir doktor kontrolüne gerek varmı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 10:03
Boğazdaki enfeksiyonun; virusmu, bakteri mi ayırd edilmesi gerekir. Eğer ayırd edemiyorsanız, lökosit sayısına (WBC) bakın, normal sınırlarda veya düşükse, viral enfeksiyondur, bir şey gerekmez, ortalama 4 gün ateş yapacak demektir. Eger, yüksek çıkarsa, bakteriel demektir, antibiyotik gerekebilir. (Aug....in 200 gibi )
Sizdeki ilaçlar sadece ateş düşürür, bununda bir önemi yoktur. Benim "Ateş ve Havale " ile ilgili yazımı okuyun.
Yukarı Dön
cemrem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 15:20

hocam teşekkürler.bende hemen doktora gittim.benim anladığım dille bademcikleri şişmiş.doktor beta virüsü dedi.kla...ks antibiyotik verdi.iyiki gitmişiz.3 gün daha ateşi sürebilir dedi.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 15:50
Tamamen palavra. Strep-A diye 15 dakikada netice veren bir test vardır. Bir zahmet onu yaptırın, sonucu bir görelim." Beta virüsü" imiş. Laf... bir kere virus değil bakteridir. Madem virus niye antibiyotik veriyor??
Sizin işiniz oralarda çok zor.Benim "Beta diye bir virus.." yazımı oluyun, ne şarlatanlıklar döndüğünü görürsünüz.Hakikaten" A grubu beta Hemolitik Streptokok" olsa, zaten birinci doz penisilinli bir ilaçla 12 saatte ateş düşer. 3 gün sürmez.
Anladığım kadarı ile "Gripal" enfeksiyon geçiriyorsunuz. Bu durumda zaten 4-5 gün ateşiniz olacak ve 2-3. gün ağzı yüzü akmaya başlayacak.
Yukarı Dön
cemrem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 20:55
hocam ilginize teşekkürler.doktor durumun aslında penisilinlik olduğunu,ancak penisilinden önce antibiyotiği kullanıp gerekirse 3 gün sonra penisilin yapalım dedi.ben hemen testi araştırıp yaptırayım,yalnızca boğazına bakıp bu teşhis konuldu...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2008 Saat 10:20
Strep-A testi nin kültüre bir üstünlüğüde , aldığınız antibiyotiğin bir olumsuz etkisi olmaz. Halbuki antibiyotik aldıktan sonra, kültür yanlış netice verir. Yazımı okuysanız görmüşsünüzdür. Penisilinli ilacı nasıl verirseniz verin, ister ağızdan, ister iğne ile, tek dozla hastalık biter. 15-20 gün ilaç kullanma mecburiyeti, bu süre içinde tekrar bu bakteriyi almaması içindir. Zira bu bakteriye karşı vücudun ürettiği antikorlar, bakterinin kendisinden daha tehlikelidir. Nefrit veya Kalp romatizmasını yapan bakteri değil, bu antikorlardır. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.