Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişlerde kararma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdişlerde kararma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Konu: dişlerde kararma
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 11:26
Özlem Hanım Merhaba

Oğlumun 2 yaşında iken 1 hafta içinde dişleri simsiyah oldu,2,5 yaşına kadar tek bi damla ilaç kullanmamıştık,bir sürü diş hekimine götürdüm ama ısrarla antibiyotikten demir damlasından vs.den dediler ama hiçbirini kullanmamıştım,çocuk doktoru ise tükürükteki bir salgıdan olabilir dedi,benim kendi diş doktorumda gördü ve tükürükten dedi,temizlenince geçer dedi,siz ne dersinz bu kararma neden oluyor?temizletecek yaşta olmadığında temizletemiyoruz,herakşam fırçalıyoruz,ben arada karbonatlı bezle siliyorum o zaman biraz çıkıyor ön taraftaki siyahlıklar ,yardımlarınızı rica ediyorum,

Sevgiler
Yukarı Dön
Dt.Özlem Özhan Yatar Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2011 Saat 12:29
merhaba,
küçük yaşta dişlerdeki siyah lekelenmeler genelde kullanılan demir damlalarından kaynaklanır.Temizlenme ile geçer.Önce bir diş hekimi tarafından temizlenmeli ardından da tekrar oluşmaması adına fırçalamasına özen göstermelisiniz.
3 yaş temizletme için erken bir yaş değil,üstelik çok kolay bir işlem olduğu için çocuğun bir diş hekimine alışma sürecinde de olumlu sonuçlar alırsınız.Düşünsenize ilk kez dişi ağrıdığında tedavi amaçlı diş hekimine gittiğini,pek de güzel bir izlenim oluşmaz haliyle...
Bir parantez açarak şunu da belirtmek istiyorum;fazla antibiyotik kullanımı sonucu oluşan lekelenmeler dişin kendi renginde değişime neden olur ve temizlenme ile geçmez.
sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.