Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fazilet Karakoç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - SIK hastalanma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSIK hastalanma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3544
Mesajın Direkt Linki Konu: SIK hastalanma
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2012 Saat 00:13
merhabalar doktor hanim, tekrardan ho$geldiniz aramiza

biri 4 ya$inda kiz  digeri 2.5 ya$inda erkek çocuk annesiyim..

2 yildir ablamiz kre$de bu senede oglum ba$liyor..
kizimin  son kI$I RAHAT  geçti, az ve kisa suren hastaliklar oldu, geli$imini etkilemedi fazla

ama oglum 6 aylikken ba$ladi bron$iyolit olmaya, saymadim kaç defa  tekrarladi, iki defa bron$it dendi, bi kerede gece havlar tarzda oksuruk olan hastalik geçirdi ( ismini hatirlayamadm hastaligin) yaz gelince mola veriyoruz Alllahtan Smile

kI$ kapida ve benim kabusum olan bron$iyolit otit rhino farenjit vs de oyle
pediatrla akraba olcaz yakinda o kadar sIk goru$uyoz kI$  gelince..

bi kaç sorum olacak izninizle..

1. grip a$isini  oneriyormusunuz
2. yanli$ anlamadiysam D vit i  bagi$iklik için oneriyorsunuz, $u an 6 ayda 1 içiyor oglum , daha SIK kullanma hakkinda fikriniz nedir
3.beslenme sine dikkat etmi$ olsam, ne yer içerse risk azalir diyebiliriz ( sigara içen yok evde, maruz kalmiyolar diyebilirim )
4.iki çocugumunda bagi$ikliklari tam ters yonde
ben etki eden faktoru bulamadim
sizin bi fikriniz varmi ? :)

Düzenleyen MaRaL - 31 Ağu 2012 Saat 00:18
Yukarı Dön
Dr Fazilet Karakoc Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2012 Saat 21:23
Merhaba, Oğlunuzun çok sık bronşit geçirmesi normal değil. Çocuklar özellikle evde abla abisi olan çocuklar yılda 5-8 kez USYE ( ust solunum yolu enfeksiyonu) gecirebilirler ama USYE takiben eger bu bronşiolite donusuyor ve bir yılda benzeriolaylar ucten daha fazla tekrarlıyor ise mutlaka bu tekrarların onlenmesi icin bazı tedaviler kullanması lazım. bahsettiğiniz diğer onlemler D vitamini, grip sısı, ya da sigara dumanı ancak bu tedavilere ek destekleyici onlemler olabilir.
6 ayın uzerined kronik hastalığı oaln cocuklara grip asıı oneriyoruz
d vitaminiek doza gerek yol almakta olduğu rutin doz yeterli
sigaradan korumaya devam:)
Beslenme ile ilgili mucizevi öneriler yok mümkün olduğunca katkı maddeleri içeren gıdalardan ve fast ood'dan kaçınmak margarin tüketmemek, duzenli balık yemek en basitce onerilebilecek seyler olabilir
Gecmiş olsunSmile
Prof Fazilet Karakoç
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.