Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok mu erken konuştu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok mu erken konuştu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 114
Mesajın Direkt Linki Konu: çok mu erken konuştu
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2010 Saat 23:29
hocam merhaba 18 ay 17 günlük bir oğlum var.etrafımdaki herkez çok erken konuştu bunun zekası kesin çok yüksek falan diyip beni meraklandırdılar.benimde ilk bebeğim daha önce kardeş yeğen falan da hiç görmediğim için bu konuşarda birza acemiyim.bende merakımı gidermek için ve etrafımdaki insanların dediği gibi ise kendimi yönlendirmek içinde şize danışmak istedim.oğlum 8 aylıkken konuşmaya başladıdaha doğrusu 7 aylıkken bana ismimle hitap ediyordu.8 aylık olduğunda anne baba dede hala vs bunları söleyebiliyordu.şimdi 18,5 aylık ve bana  cümleler kuruyor.anne pilav ver yogurt ver,çorba su ver süt ver gibi.mesela  geçen çekmeceyi açmış bana "anne çekil ordan da ben bakim"dedi ben hayret ettim sonra "anne halıyı kaldır"portakalı soydum başıma koydum yalan uydurdum" dedi benim yine azım açık kaldıtabi bunları baya muntazam sölüyor bazı kelimeleri misal kitaba kipat,limona linom diyor, meyveleri nesneleri hayvanları  akrabaları tanıyor ve ismiyle hitap ediyor.herşeyini ama herşeyini konuşarak sölüyor.birşeyi ikinci kez tekrarlamama gerek kalmıyor ve sol elini kullanıyor halk arasında derlerya solaklar zekidir diye.sizce bunlar yüksek zeka yada çok zeki olacagına bir belirtmidir.kısaca bunları yazabilidm.teşekkür ederim
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 16:20
erken konuştuğu doğru. sözel zeka dediğimiz zeka bölümü büyük olasılıkla yükse, kendi istediği kadar öğretin, zekanın fazlaığı da zorlanırsa uyum sorunlarına neden olabilir, akranlarını beğenmeyebilir, sosyal sorunlar yaşar. zeki olduğu alanlarda ilerlemesine yol açın ama arkadan çok fazla itmeyin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.