Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_papatyam1_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 13:29
hocam 6 yaşında 120 cm 29 kg ağırlığındaki kızım hafif seyirli bol balgamlı gribini geçirmeye yaklaşırken dün gece kulak ağrısıyla bir uyandı 2 defa ağrı kesici vermeme rağmen uyuyamadı ağladı sabaha kadar..soğuk soğuk ter attı...sabah acile götürdü eşim kulağında iltihap var demiş..ant yazmış almadım ateşi olmadığı için ..ateş yok...ağrı kesici iğne yaptırdım(novalgin).. burnuna iliadin sıktım aradan 5 dk geçmeden kulağından su gibi bir sıvı aktı kendisi hissetti bunu anne kulağımdan su akıyor dedi renksiz ve kokusuz aynen su gibi..kreşte 2 saat uyumuş (gece uyumadığından herhalde ağrı kesici de rahatlatmış olmalı)..öğleden sonra kbb götürcem...
1 hocam bu kulaktan gelen sıvı nedir korktum doğrusu 
2 ateş olmadığı sürece ant vermiyorum doğru mu yapıyorum
3 aynı durumdaki arkadaşımın çocuğuna dr alerji demiş kiminde göze vuruyor kiminde kulağa demiş bunu nasıl değerlendirirsiniz
4 3 yaşındaki oğlumda da ağrı yoktu kulakta ama sıvı birikmesi demişti hocam bu kulaklarda ağrılı ve ağrısız durumları açıklar mısınız bize ve her iki durumda nasıl hareket etmemiz gerektiğini
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 18:39
hocam çocukların ikisini de az önce tabiri caizse buranın en iyi denilen kbb drna (muayenehanesine) götürdük..çok ilgilendi çocuklarla kulaklarına ve boğazlarına baktı..ikisinin de aynı rahatsızlığı olduğunu sadece kızınkini oğlandan fazla ilerlediğini söyledi...
1 oğlanın geniz eti kesinleikle ameliyat falan gerekmez dedi fakat sıvı birikmesini o da söyledi ve oğlana (3 yaş 19 kg ve 100 cm) azomax 200 ve actidem şurup verdi haftaya kontrole çağırdı sıvı birikmesini kontrol edecekmiş 1 ay sonra da işitme testi olacak mışş...hocam eşim bu ilaçları kullanmam konusunda çok ısrar ediyor bana baskı yapıyor madem dra niye götürdün diyor...
2 kızın iliadini sıkınca öztaki borusu açılmış ve kulak zarına en az hasarla az sıvı çıkmış yırtık bile denmez ama bu durumda kulağı iyi koru aknlar olursa temizle dedi...dışarıdan gelebilecek enfeksiyonlara karşı ve mevcut olanları kurutmak amacıyla agumantin es 600 ve oğlana verdiği gibi actidem şurup verdi (6 yaş 29 kg 120cm) hocam bu actidem ne işe yarar ki bunun içinde alerjilere de karşı etken madde olduğunu söyledi..

ben şimdi napim hocam oğlanda öksürük de başladı...

hocam şuruplar bana bakıyor ben şuruplara..eşim bana bakıyor kızgın kızgın..şaka bir yana eşimle mücadele içindeyim şu anda sizden acala bir cvp bekliyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 20:20
1- O gordugunuz sivi; Orta Kulak'ta olusan ve Orta Kulak boslugunu nemli tutmaya yarayan, gozyasi vasfinda bir sividir. Normalde bu sivi Oztaki borusundan akar ve sizler farkina bile varmazsiniz. Grip sonucu; Oztaki borusu olusan odem sonucu tikaninca bu sivi akamaz, zara tazyik eder ve agri yapar. Iliadim ile bu odemi cozup, bu siviyi tekrar Oztrakiden akitamazsaniz, sivi yaptigi basinc ile zari deler. Zar delindiginde, kulak zari basinc ortadan kalktigindan buzuserek kendiliginden kapanir. Kulak damlasi yapildiginda, bu isler tersine doner, ters akinti ile butun mikroplar ve pislikler Orta kulaga girer, sonuc ameliyata kadar giden masrafli ve berbat bir surectir.
2-Sakin antibiyotik kullanmayin, yararli bakterileri yokederseniz, basiniz ciddi sekilde belaya girer.
3-Actifed asla kullanmayin. Gerisi GRIP tedavi eder gibidir, sadece benim anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Nis 2013 Saat 20:22
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 21:27
hocam size daha da başka teşekkür etmenin bir yolunu gösterin bize nolurrrrrrrrrrrrr..sizi tanımamış olsaydım oğlum geçen hafta kulak ve geniz eti ameliyatı olacaktı..şu anda hiçbir sıkıntımız yok...size teşekkür etmekten daha öte birşey yapıyoruz sizin için dua ediyoruz..Allah sizi korusun inşallah bu annelerin size ihtiyacı var hocam..inanın sizinle tek bağımız olan şu sayfaya bir gün girmeseniz herkes sizi arıyor ve merak ediyor..iyi ki varsınız..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 02:47
Cok sagolun. Faydali olabildigimizi bilmek bize yetiyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.