Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz eti ameliyatı ve kulağa tüp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz eti ameliyatı ve kulağa tüp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_papatyam1_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz eti ameliyatı ve kulağa tüp
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2013 Saat 16:24
hocam şu anda elim ayağım titreyerek size bunları yazıyorum son 10 gündür 3 yaşındaki kreşe giden oğlumda burun tıkanıklığı, gece horlama ve kalitesiz uyku sorunumuz vardı iliadin kullandım 2 defa dönüşümlü olarak geçmeyince bugün kbb drna götürdüm ve korktuğum başıma geldi direkt ameliyat dedi geniz eti ve kulakların ikisinde de sıvı birikmiş tüp takılacak dedi...bademcikler için küçük daha çocuk şans verelim biraz daha dedi...şimdi iltihabı kurutması için klomaks fort 400/57 ve momecon diye burun spreyi verdi..çocuk hiç ateşlenmedi..öksürük yok denecek kadar az...tek şikayetimiz gece horlamaları ve arada bir nefesii tutuyor 2-3 sn kadar bunları geniz eti yapıyor dedi..ben yazı bekleyelim belki geçer dedim dr her defasında daha kötüye gider dedi..şu anda çocukta %30 duyma kaybı başlamış dedi...gerçekten çocuk söylediklerimizi tekrarlatıyor bize...yani bu ameliyata mecbur olduğumuzu yoksa ileride kronik orta kulak rahatsızlığı olacağını söyledi...
hocam ameliyat dercesinde kulakta sorun olsa hiç mi ağrı sızı yapmaz bu çocuğa dedim ağrı yapmaz zaten bu tip diyor...
dr bey nolur söyleyin bu ameliyatı yaptrımasak ne olur...
bu ilaçları kullanayım mı, antibiyotik kurutacak i,ltihabı diyor da ateşi bile olamayan çocuğa antibiyotik gerekir mi..burun spreyini ve antibiyotiği kullanmam konusunda yol gösterin lütfen...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2013 Saat 19:39

hocam ben de cevap bekliyorum

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 00:11
Gerek "Geniz eti", gerek "Bademciker" lenf bezleri olup, vazifeleri icabi, her enfeksiyondan sonra buyurler ve enfeksiyon gectikten, ancak 2-3 ay sonra kuculurler. Maalsefe bu yasta cocuklarda henuz bu enfeksiyonlara karsi "Anrikorlar" gelismediginden, her enfeksiyonda, lenef bezlerine is duser. Antikorlar olusana kadar ( genellikle 7 yasina kadar) bunlar buyuk kalirlar. Ameliyat hicbirinde sart degildir, hele 3 yas gibi cok erken bir safhada bu ameliyatlarin yapilmasinin birakin faydasini, tehlikesi bile vardir. Ayrica da siz saniyormusunuzki, ameliyat olursa bir daha hasta olmayacak? Daha beterleri olacak. Verdigi hicbir ilaci kullanmayin, Yapilan sadece bir sahtekarliktir. Su anda cocukta bir enfeksiyon yokki. antibiyotik bir ise yarasin, Vermesindeki esas gaye; "-Bakin biz elimizden geleni yaptik, duzelme olmadi, buyurun ameliyata diyebilmek icin-"
Yerseniz... Eski mailleri vebilhassa makalelerimi okuyun. Isitme kaybi safsatasinada kanmayin, Grip sonucunda kapanmis olan; Oztaki borusu acildiginda, kulakta hicbir hadise kalmayacak... Bir tane cocuk gostersinler bakalim, ameliyat olmadigi icin soyledikleri gibi "kotu olmus bir hasta"... Ben 30 sene muayenehanemde gormedim...

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 10:17
HOCAM ÇOK SAĞOLUN UMARIM BİZİM DURUMUMUZDA OLANLARA DA BU BİR DERS OLSUN ÇOCUK HİÇBŞİRŞEY İÇİRMEDİĞİMZ HALDE DÜN AKŞAM MIŞIL MIŞIL UYUDU...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.