Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hisiltili bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHisiltili bebek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hisiltili bebek
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2019 Saat 13:04
Hele şükür, hastalığın esas ismini yazabilen bir doktora rastladık.Tebrikler..Yanlız, burada kortizonun işi ne. Madem bu teşhisi koydu, niye astım veya bronşit gibi tedavi veriyor.FDA onaylı diye her ilacı çocuklarda kullanabiliriz diye bir şey yok . İnsulin'de FDA onaylı ama gerekmediği halde verirseniz çocuk ölür...Ayrıca Ventolin, bronş genişletici...Wheezy infant deyip Ventolin vermek, bana göre tutarsızlık.
Siz sadece serum fiz. limonlu bal ve Cold-mix kullanın.
Ayrıca Dr. Atilla Büyükgebiz'in ilgili makalesini okuyun.

Hocam bu yazınızı okudum da bir arkadaşa cvp olarak yazmissiniz bizede konan teşhis hisiltili bebek ve tedavi astım ilacı siz bu hastalıkta astım tedavisi uygulanmaz diyorsunuz peki nasıl bir tedavi uygulanacak oğlumda sürekli her gribinde hızlı nefes alır sırtını dinlediğimde nefes alıp verirken hiy hiy diye ses duyarım ve burnundan çıtırtı gibi vızıltı gibi sesler gelir hiçbir ilaç kullanmasakta bir kaç güne düzelir böyle olan bir çocuğa nasıl bir tedavi verilmeli şuan 32 aylık ve bu durum 4 aylıktan beri böyle onceair toz kullandık geçen kış 5 ay ve o dönemde sıkışmaları olmadı normal atlatti gripleri 8 aydır ilaç almıyordu ama iki giriptir gene çıtırtı cızırtı duyunca solunumda 38 lere çıkınca ilaca tekrar başladık 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118060
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2019 Saat 19:11
Her Gribin sonunda, akinti koyulasir ve bu sesler duyulur. Normaldir..
Ayrica da; her Grip te, mikroplar Akcigerlere inmesini diye, vucut; bronslari daraltir.. 
Sizler ilaclarla Gripler de, Ventolin vererek, bronslari genisletirseniz, mikroplarda rahatlikla akcigerlere 
inerler.. (Sahtekarligin 2. Safhasi)...
Birde; bunlarin yaninda, (Flixotide, Nasocort, Pulmicort gibi) kortizonlu spreyler verilirse, bu istilayi 
anlayamazsiniz ve bagisiklik da calismaz..Ondan sonra da; bir gece acilen, Ambulanslarla Hastanelere 
kosusturursunuz..  (Sahtekarligin 3. Safhasi) 
Onceair, Kronik astimlarda, ASTIM nobetlerinin arasini acmak icin kullanilir.. Ayrica da, ilacin icerigini 
okursaniz, 2-3 hafta sonra etkili oldugunu gorursunuz... Verilmesi : "Tamamen duygusal!!"
Ayrica da; OnceAir toz, 1 yasindan evvel verilmez, icerigini okuyun. 
Ayrica da; Astim da ATES OLMAZ!!  
Sizin cocuga; 32 aydan beri hic Grip tanisi kondumu???  Sahtekarliklari buradan belli..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Şub 2019 Saat 19:14
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2019 Saat 20:35
Gribin sonuna gelirken diyorsunuz hocam da biz de daha ikinci yada üçüncü gün başlıyor bu sıkıntılar yaşından dolayı astım diyen olmadı ama zature başlangıcı diyen oda sanırım hızlı nefes aldığı için bronşit diyen bronsiolit diyen kime inanirsan en son hisiltili bebek demişti göğüs hastalıkları profesörü 3 yaşa kadar alerjik değilse geçer dedi ateşli yada ateşsiz fark etmiyor  solunum iki durumda da hızlanıyor geçen kışa göre bu kış daha hafif sikismalari oluyor belkide büyüdükçe tamamen bitecek inşallah

Düzenleyen Gamze kacal - 24 Şub 2019 Saat 20:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118060
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2019 Saat 22:53
Grip icin yazdiklarimi okuyun ve uygulayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.