Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - [:P] uyku..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum[:P] uyku..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cbeduk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: [:P] uyku..
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2009 Saat 14:38
Dr.Bey iyi günler.. Oğlum 15,5 aylık oldu ama geçen bu süre içerisinde hergün uyku problemi yaşadık. Bu aralar da gecelerimiz kabusa dönmüş bir şekilde devam ediyor. Oğluma doğduğundan beri ben bakıyorum. 6 aylık olduğundan beri gündüz çok uyutmayayım ki gece uyusun felsefesini uyguluyorum. Ama bu bizimkine ters tepiyor sanırım. Çok çok hareketli bir çocuk. Ne kucakta durur, ne 5dk yerinde oturur. Saat 9da mama yerken gözü kapanıyor nerdeyse ama 12buçukta ancak bayılıp yatıyor. Ağlama krizine giriyor, kendini yerden yere atıyor, ağlamaktan kusuyor yine de uyumak istemiyor. Sabah 8buçukta kalkıyor. Son 2 haftadır 14.00-16.00 arası uyutuyorum.(Gündüz uykuya geçişimiz de neredeyse aynı şekilde) Gece de 12de yatıyor. Eşim de ben de çok yıprandık. Bir günümüz bile sorunsuz geçmedi bu konuda. Çevremizdeki diğer çocuklara imrenerek bakar olduk. Prakten de denedim, neler neler içirdim bana mısın demiyor. Kimisi sorunun bizde olduğunu söylüyor kimisi de ‘çocuğun böyle yapacak bişey yok’ diyor ama çözüm söyleyen yok. Sadece benim çocuğum böyleymiş gibi geliyor bazen kendime kızıyorum. Sizce ne yapayım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118060
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2009 Saat 15:37
Evet, maalesef, bazı çocuklar böyle doğuyor. Ama çare yok değil. Sizinde tarif ettiğiniz gibi, kafası düşmeye başladığında, odasına götürün ve yatağına bırakıp çıkın. 3-4 gün yeri göğü yıkarcasına ağlayacak, biliyorum. Ama siz kararlı davranırsanız, bir orta yol bulunur. Yada, çekeceksiniz... Babayı devreye soksanız ( bi "höt" dese???, işe yararmı??)

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Eki 2009 Saat 15:38
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.