Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku sorunu
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 09:41
Merhaba Özlem Hn.

Oğlum 15 günden 4 yaşında olacak.Çok hareketli bir çocuk ve uykuya dalması hep sorun oluyor.Çok uykusunun gelmesini beklemek gerekiyor.O  zaman da tuvaletini söylemiyor, yemek yemiyor,aşırı hareketli ve huzursuz oluyor.Gündüz uyumadan da duramıyor çünkü uykusuzluğa hiç dayanamıyor.Gece zaten 12den önce yatamıyoruz.Yatarken masal okuyp bazen yanına yatıp eskiden ikna ederken artık beceremez oldum.Dün akşam sinirden çıldıracak gibi oldum ve size mesaj yazmaya karar verdim.Uykudan hali kalmamıştı ama ışık açık oyun oynayalım,aynı masalları 2şer defa okuma,4-5 defa su içme vs şeklinde bi sürü pazarlık yaptı benimle.Her seferinde tamam artık gözümüzü de ışığı da kapatıcaz diyorum tamam diyor ve yeni bişey buluyor.Beni aptal yerine koymaya başlayınca kolunu sıkıca tutup artık yeter diye kızdım.Her gece illaki bi azar işitecek.Ben de sabah işe vicdan azabıyla geliyorum.Hiç bişey bulamasa korkuyorum ben diyor ve bence bunun benim zayıf noktam olduğunun farkında.
Ben neden ikna edemiyorum,bu konuda kural koyamıyorum özlem hn,her gece aynı şeyler artık gücüm kalmadı lütfen yardımcı olun.
Dışarıdan gören biri ben onu uykuya götürürken işkence ediyorum sanır inanın.

çok teşekkürler yazmak bile rahatlattı:)
Yukarı Dön
rashh Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 14:03
aynı sorunu bizde yaşıyoruz 3 yaşındaki kızımla bazen tepkisiz kalıyorum isteklerine uyudum artık diyorum konuşmuyorum cevap vermiyorum o kendi kendine konuşup en sonunda artık benden bi tepki alamayınca uyuyup kalıyor ancak bu herzaman işe yaramıyor yada ben bu kadar sabırlı olamiyorum. bağırıp kızınca uyuyo ağlıyo böyle uyutmak beni üzüyo ama tabi bir buçuk saat uğraşıyorum en sonunda bitiyo sabrım. en güzeli kararlı olmak ve bir kez masal anlatıp tekrarlamamak ama öyle çok ağlıyo ki devam ediyorum 2-3-4 masal napmamız gerekiyo acaba çok teşekkürler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 14:59
evet  en önemlisi kararlı ve istikrarlı olabilmek. uyku öncesi yapacaklarınızı çocuğunuzla birlikte uyku saati öncesinde belrileyin ve onun dışına hiç bir şekilde taşmayın. masal, yanımda yat, su isterim gibi taleplere karşı sesis zkalmaya çalışın, tvnun sesini açın, müzik dinleyin, görmezden gelin. istediğini yapmak bir dahaki sefere daha çok ısrar edeceğini garantiler. çok açıklamak sizi tüketir. yapmayı palabnladıklarınız bittiğinde iyi geceler deyip odadan çıkın. çok sabır gerektirdiğini biliyorum ancak bir hafatlık sabır sizi bu yaşadıklarınızdan kurtaracak
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.