Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yas asısı sonrası beze şişmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yas asısı sonrası beze şişmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yas asısı sonrası beze şişmesi
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2016 Saat 18:15
Merhaba Hocam,
12 ay 20 günlük 10 kilo 77 cm bir kızım var..Geçen hafta 1 yas asısını yaptırdık..Ancak asıdan 5 gün sonra sol kulagın altında çok büyük ve içindr sert bezelerin oldugu bir şişlik farkettim.Asının yan etkisi olarak kabakulak mı geçiriyor aaba diye düşündüm.Doktora götürdük tahlil ve usg istedi.Usgyi henüz çektirmedik ama tahlil sonucunda crp değeri 16.9 wbc değeri 12.7 çıktı.Kanında mikrop var dedi ve klamoks antibiyotik başladı..Hocam ates yok mızmızlık ve hafif uykuya eğilim var..Aynı zamanda asıdan sonra agır kokulu bir ishal de basladı..Ve bugün de grip semptomları var..Öksürük balgam ve burn akıntısı..
#Hocam crp ve wbc bu kadar yüksekken ates olmaması olası mı?
#Bu değerlerin yükselmesinin sebebi 1 yas asısı olabilir mi?
#usg yaptırmalı mıyım?
Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Nihal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 03:57
Hocam ultrason için tekrar doktora gittik..27 mm çapında bordorline yapıda LAP yazıyor raporda..Doktor bronşit teshisi koydu bu sefer de..Multisef 500 mg günde iki defa vurulmak üzere 10 tane iğne , ventolin ve brycanil surup verdi..Bu iğne bezeleri de küçültür eğer enfeksiyona bağlıysa dedi..(1 yasındaki çocuga bu kadar iğne verilir mi diye şüpheye düştüğümüzden ikinci bir doktora daha gittik ama o da diğer doktoru dogruladı)Kızımda öksürük yok..İshali devam ediyor..İştah yok..Ve bugün 4. iğnemizi vurulduk derken ateş başladı..(Kesinlike ates şikayetimiz yoktu)Henüz 38'i geçmedi.Antibiyotik iğne vurulurken ateş başlaması normal mi hocam??Suan neye inanacağımızı şasırmıs durumdayız..ama bezeler yüzünden istemesek de iğneye başlamak durumumda kaldık..Hocam lütfen yardım edin..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118045
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 07:57
Ne diyeyim, bilemiyorumki!!
 Sakin bu CAHIL doktorlarin hicbir dediklerine inanmayin, hicbir dediklerini de yapmayin..
Bunlar o kadar aptal doktorlarki;
1- Bu yasta bir cocukta; WBC sinirlarinin:  6,0-17,0 oldugunu dahi bilmezler, kendileri gibi sahtekar olan
laboratuvarin, cocuk WBC degerinin yanina yazdigi; "Eriskin Referans Degerlerini"  esas alarak, "Kaninda mikrop
var" gibi salakca laf ederler!! Bunlar daha Enfeksiyon ile Sepsis arasindaki farki bile bilmezler..
WBC yuksekligi ( o da; bu yas cocuklarda WBC:17'den yuksek olursa), Enfeksiyon demektir..
Kaninda mikrop olma durumuna SEPSIS denir ve bu teshis ancak, "Kan Kulturu" sonucu ile konur.
Bu aptallarin, hocalari da aptaldir.. Bunlara boyle ders anlatirlar..
2- Sakin "Kulakta sivi var" palavrasina inanmayin, boyle bir sey olsa, cocuk agridan yeri-gogu yikardi...
3- Bronsit'te nereden cikti!! Anlasilan eski sahtekarlik yeniden depresiyor.
SAKIN; ne igneleri yaptirin, nede agizdan ilac verin..
O Lenf bezlerinin tamami 1-2 ay icinde kendiliginden kaybolacaklar.
Goruyorsunuz degilmi... US sonucu bir sey diyemediklerinde, hemen ya "Kulakta sivi var" derler yada,
"Bronsit".. Bunlar boyle ahlaksizdirlar.. Illaki sizi korkutup, devamli kendilerine gitmeniz icin sizi bu
sekilde korkutmaya calisirlar.
Sakin bu ahlaksizlara itibar etmeyin..
Bazi doktorlar da ben bunlara hakaret ediyorum diye bana, ahlak ogretmeye kalkiyorlar buda onlara
kapak olsun!!!
NOT: Ates ile birlikte, WBC'nin dusuk olmasi, yeni bir Grip baslangicidir sakin baska sacmaliklara
kanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2016 Saat 08:01
Yukarı Dön
Nihal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 13:18
Değerli vaktinizi ayırıp sorularıma cevap verdiğiniz için çok tesekkür ederim hocam..Kulakta sıvı birikmesi var denmedi ama o teshis de konulursa hiç şaşırmam..15 güne bezelerde küçülme olmazsa Eğitim Arastırmaya yollayacagım Hgb değeri 9.8 oldugu içün riskli grupta dedi haliyle bizi inanılmaz paniğe sevk etti..Hocam bezeler her iki tatafta da var ve en büyüğü yaklasık fındık büyüklüğünde..Sizce sebebi nedir hocam bir yas asısı olabilir mi??Bir de boyle etkili bir antibiyotik iğne kullanılırken ates yükselmesi neye delalet eder??Yeni bir enfeksiyon mu baslamıstır sizce.Çünkü ates şikayetimiz hiç olmamıstı.Tekrar tesekkür ederim hocam..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2016 Saat 19:27
Takriben; 1 ay evvel gecirdigi bir Bogaz enfeksiyonuna bagli olarak, Lenf bezleri cikarlar.
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.
Antibiyotik kullanilirken, atesin cikmasi hadisenin, VIRAL oldugunu ve doktorun cuvalladigina delalet eder.
Yukarı Dön
Nihal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2016 Saat 11:25
Hocam o kadar yerinde tespitlerniz var ki şimdi biz sizin söyledikleriniz varken diğerlerine nasıl inanalım..Gerçekten 1-1,5 ay evvelinde üstüste iki bogaz enfeksiyonu geçirdi..(Hatta o hastalıklardan biri babasına da bulaştı ve kaç gün yataga düşürdü)Sizin tavsiye etriğiniz yöntemlerle ilaçsız iyileşmişti..Çocukta öksürük yok bronşit teshisi koyuluyor 1 yasındaki bebeğe 10 tane iğne yazılıyor..Bunlar bize bile bu kadar garip geliyorken bir uzman olarak sizin isyan etmenizi çok yernde bir davranıs olarak görüyorum..Cevaplarınız için tekrar tesekkür ederim..
Yukarı Dön
Nihal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2017 Saat 11:20
Hocam tavsiye etiiğiniz gibi ilaçları hiç kullanmadık sadece iğneye baslamıs oldugumuz için onu tamamladık.5 gün sonra kontrole götürdük bronşiti rahatlamıs dedi daha iğne yazmayacağım,iğnenin antibiyotik surubunu yazacagım ona devam et diğer suruplarla(ventolin,bricanyl)beraber dedi..Tabii ki kullnmadım..Yalnız bu sefer de öksürmeyen kızmda öksürük basladı hırıltı ve burun akıntısı.Limonlu bal ve serym fizyolojik kullandım hep.İki gündür nefes alısında bir farklılık hissediyordum 40 civarındaydı..Dün zaman zaman 60 ı buldugu da oldu..Gece birdenbire ateslenince(38.8) doktora götürdük.Akciğer filmi istedi ve hava verdirdi.(Ventolin pulmicort)prednol iğne de yapacaklardı istemedim yaptırmadım..Akciğer filmi temiz çıkmamıs zatürre dedi:(( Evde makineyle tatbik etmem için ventolin ve pulmicort yazdı.Ant. İğne yazacaktı daha geçen hafta 10 tane iğne oldugumuzu ve iğne istemediğimi söyledim.Klamer şurup yazdı..2 gün kullan sonra gel düzelme olmazsa yatıracağım dedi..
Önceki maillerinizde de yazmıssınız bu kıs kendinizi zatürre teshislerine hazırlayın diye.Tam da dediğiniz gibi pat diye teshisi koydu..Kan tahlili falan da yaptırmadan..
Şuan atesi yok iştahsız ama genel durumu iyi bitkin değil sadece nefes alıp verme sayısı fazla(uyurken dakikada 46) bir de ara ara öksürük var..Şimdi zatüre midir değil midir karar veremiyorum ..Yanlıs bişey de yapmak istemiyorum..Lütfen yardım edin Hocam..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2017 Saat 20:16
Ne yaparsaniz yapin, Gribin suresine ve arazlarina mani olamazsiniz.. Sadece kullandiginiz igne ve ilaclarla bu sureleri uzatirsiniz..
Zaturre filan degil, bu sahtekarlar eskiden her oksurene; Astim derlerdi, soytariliklari iyice ortaya cikinca,
simdi her oksurene; ya Bronsiolit yada Zaturre diyorlar..
Demekki, yapilan o kadar Zaturre asilari (KPA) hic bir ise yaramamis..
Ya  zaturre asilarini yapanlar sahtekar yada Zaturre teshisini koyanlar!!  Sizce hangisi???

Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2017 Saat 20:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.