reyyan Yazdı:
estağfirullah hiloşcum,ben çok bildiğimden değil,sadece yaptığım bir kaç tarifi sizlerle paylaştım,hoşuma gittiği için,yinede iltifatın için teşekkür ederim canım
sunacım,tavuk ve ya ne haşlarsan haşla,düdüklü tencerede çok az su kullanmak yeterli,çok su çektirmiyor düdüklü tencereler.zaten tavuğun haşlanacağında ne varki,çok az zamanda haşlanır,o yüzden tavuğu örtecek kadar su koymana gerek yok,eğer suyundan pilav,v.s.yapacaksan,tavuğun yarısına kadar belki biraz daha az koyabilirsin canım,yok sadece tavuk haşlamak için koyuyorsan,bu suyun miktarı dahada az olabilir.ve buhar çıkartıp,dakika tutmaya başladıktan sonrada,kısık ateşte pişirirsen,hem daha lezzetli olur,hem de yanma-dibine tutma gibi talihsiz olaylarla karşılaşmazsın.zaten bir süre sonra dakika tutmana bile gerek kalmaz,merak etme,pişerken kokusundan anlıyor insan zaman geçtikçe.bende düdüklü tencereyi çok sık kullanırım.hem vakit açısından,hem de vitamin kaybını önlemek için.sana kolay gelsin canım. |
Günaydın.Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Sanırım suyunu fazla koyduğum için taşıyor,haklısınız
Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim
İlginize tekrar "teşekkürler"arkadaşlar