Merhaba Özlem Hanım,
Benim 7 yaşında bir oğlum var. Sınır koymak, sorumluluk almak ve yemek yeme konularında sorunlar yaşadığımız için 1-2 seans psikoloğa gittik ama verim alamadık. Psikolog oğlumla iletişim kuramadı. Biz de oluruna bıraktık, daha serbest bırakalım, baskıcı olmayalım dedik, ama bir türlü problemlerimizi aşamadık.
Şu an size öncelikle yemek konusunda danışmak istiyorum. Nasıl davranmamız gerektiği konusunda net bir öneriniz olabilir mi? Oğlum çok yemek seçiyor. Normalde yediği yemeklerin içinde ekstradan birşey olduğunda bile problem edip yemeyi reddediyor. Örneğin dün makarna vardı. İçinde de biber vardı. Biberli olduğu için yemeyeceğini söyledi. Biberlerini ayıklayıp verdim, yine yemedi. Mutlaka içinde kalmıştır, tadı geçmiştir diye bahaneler üretti. Önce ısrar ettik ye diye sonra tamam yeme dedik. Sonra illa yemen lazım makarnayı bile yemiyorsan neyi yiyeceksin diye ısrara devam ettik. (kararsız aile modeli mi?) Sonuçta ona hiç sevmediği kurufasulyeyi yemesini söylememiştik. Benim sinirlerim bozuldu biraz hırpaladım onu, sonra ağladım. Ağladığımı görünce tamam yiycem dedi. Aile huzurumuz kalmadı. Nasıl davranmalıyız? Ayrıca o gün ve ondan önceki 2 günde herhangi bir problem yaşamadığımızı, gayet mutlu bir aile ortamı içinde olduğumuzu, ve oğlumun yaşıtlarına göre kısa boylu olduğunu ve kan değerlerinin düşük çıktığını eklemek istiyorum.
Saygılarımla,
Funda