Kistik fibrosis |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Zeynep0646
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 07 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 239 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zeynep0646
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Mar 2019 Saat 22:38 |
1- Sarisin ve renkli gozlu cocuk olacak.
2- Gelisme geriligi olacak.. 3- Devamli solunum yolu enfeksiyonlari gecirecek.. 4- Ter testi, asiri yuksek cikacak.. NOT: "Sinuzit" basligi altinda, Kistik Fibrosis sorulursa, TABIKI DE, sonradan arayanlar bulamazlar!!! Simdi anladinizmi NIYE; baslik konusunun disinda sual sormayin diye israrla belirttigimi?? Hocam yukarıda ki sizin verdiğini cevap benim gibi başka arayan olur diye bu başlığ taşıdım 1)sarışın ve renkli gözlü değil 2)2018 Mayıs doğumlu 3670 doğmuştu şu an 7150 gram(kız bebek) ara ara ishali oluyor ama laktazm damla başlayınca düzeliyor en son yaptırdığımız kaka tahlilinde reduktan madde pozitif çıktı. Hiç bir dönem kilo kaybı olmadı ama alışı çok az. 3)Şimdiye kadar 3 kere üst solumun enfeksiyonu geçirdi biri 1 aya yakın sürdü en ağır olan buydu ama sizi takip ettiğim için ilaç kullanmadım birim de Burun akıntısı oldu 3-4 güne toparladı şu an olanı ise ateşle başladı doktora gittik ciğerler temiz dedi sonrasın da Burun akıntısı başladı hala devam ediyor (burun sıvısı baya koyulaştı ). Tüm bu süreçler boyunca sadece ateş düşürücü kullandım . 4)ter testini yaptıramadık doktor iyileşmesini beklememiz lazım yanlış sonuç olabilir dedi.Çok fazla terleten bir bebek 5)akraba evliliği var. 6 Yaşında Bir çocuğumuz daha var onda bu sıkıntıları hiç yaşamadık çok şükür Aklıma gelenler bunlar biraz uzun yazdım ama İnan’ın çok kötü durumdayım testi de hemen yaptıramıyoruz sizin yorumunuzu merak ettim hocam teşekkürler şimdiden Düzenleyen Zeynep0646 - 08 Mar 2019 Saat 22:57 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117998 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Kistik Fibrosis'den suphelenmek icin yeterli bulgu yok.. Insan temasini azaltin, cok "sapur-supur" opulmesin.. Laktazm'a devam edin. devamli kullanmanizin bir sakincasi yok.
|
|
Zeynep0646
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 07 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 239 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zeynep0646
|
Ter testini yaptırmalıyız değil mi hocam ?
Anaokuluna giden bir abla olunca İnan’ın başka insanlarla temasa gerek bile kalmıyor Şunu yazmayı unutmuşum şu an grip ama hafif halsizlik dışında Burun akıntısı var iştahı yerinde hareketliliği fena değil gece yatınca Burun akmadığı İçin öksürük yapıyor ve uyuyamıyor sizin önerdiğiniz gibi fizyolojik serum ve cold mix dışında bir şey kullanmıyorum Düzenleyen Zeynep0646 - 08 Mar 2019 Saat 23:11 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117998 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Supheleniyorsaniz yaptirin..
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|