Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kistik fibrosis
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKistik fibrosis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeynep0646 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 239
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep0646 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kistik fibrosis
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2019 Saat 22:38
1- Sarisin ve renkli gozlu cocuk olacak.
2- Gelisme geriligi olacak..
3- Devamli solunum yolu enfeksiyonlari gecirecek..
4- Ter testi, asiri yuksek cikacak..
NOT: "Sinuzit" basligi altinda, Kistik Fibrosis sorulursa, TABIKI DE, sonradan arayanlar bulamazlar!!!
Simdi anladinizmi NIYE; baslik konusunun disinda sual sormayin diye israrla belirttigimi??

Hocam yukarıda ki sizin verdiğini cevap benim gibi başka arayan olur diye bu başlığ taşıdım
1)sarışın ve renkli gözlü değil
2)2018 Mayıs doğumlu 3670 doğmuştu şu an 7150 gram(kız bebek) ara ara ishali oluyor ama laktazm damla başlayınca düzeliyor en son yaptırdığımız kaka tahlilinde reduktan madde pozitif çıktı. Hiç bir dönem kilo kaybı olmadı ama alışı çok az.
3)Şimdiye kadar 3 kere üst solumun enfeksiyonu geçirdi biri 1 aya yakın sürdü en ağır olan buydu ama sizi takip ettiğim için ilaç kullanmadım birim de Burun akıntısı oldu 3-4 güne toparladı şu an olanı ise ateşle başladı doktora gittik ciğerler temiz dedi sonrasın da Burun akıntısı başladı hala devam ediyor (burun sıvısı baya koyulaştı ). Tüm bu süreçler boyunca sadece ateş düşürücü kullandım .
4)ter testini yaptıramadık doktor iyileşmesini beklememiz lazım yanlış sonuç olabilir dedi.Çok fazla terleten bir bebek
5)akraba evliliği var. 6 Yaşında Bir çocuğumuz daha var onda bu sıkıntıları hiç yaşamadık çok şükür
   Aklıma gelenler bunlar biraz uzun yazdım ama İnan’ın çok kötü durumdayım testi de hemen yaptıramıyoruz sizin yorumunuzu merak ettim hocam teşekkürler şimdiden

Düzenleyen Zeynep0646 - 08 Mar 2019 Saat 22:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2019 Saat 23:00
Kistik Fibrosis'den suphelenmek icin yeterli bulgu yok.. 
Insan temasini azaltin, cok "sapur-supur" opulmesin.. 
Laktazm'a devam edin. devamli kullanmanizin bir sakincasi yok. 
Yukarı Dön
Zeynep0646 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 239
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep0646 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2019 Saat 23:09
Ter testini yaptırmalıyız değil mi hocam ?
Anaokuluna giden bir abla olunca İnan’ın başka insanlarla temasa gerek bile kalmıyor
Şunu yazmayı unutmuşum şu an grip ama hafif halsizlik dışında Burun akıntısı var iştahı yerinde hareketliliği fena değil gece yatınca Burun akmadığı İçin öksürük yapıyor ve uyuyamıyor sizin önerdiğiniz gibi fizyolojik serum ve cold mix dışında bir şey kullanmıyorum

Düzenleyen Zeynep0646 - 08 Mar 2019 Saat 23:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2019 Saat 02:52
Supheleniyorsaniz yaptirin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.