Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Gelişim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oglum cok zayif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuOglum cok zayif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hercai75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 427
Mesajın Direkt Linki Konu: Oglum cok zayif
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2008 Saat 00:20

Merhaba arkadaslar!

Benim büyük oglum Eylül 2002 dogumlu. Su an boyu 118 cm ve kilosu 19. Yani bence cok zayif. Gercekten zayifligi belli oluyorda. Bacaklari cöp gibi. Sagligi yerinde masallah ama istahi hic yok. Cocuga yemek ye deyince offlayip poffluyo. Inanin hep istedigi, sevdigi seyleri pisirmeye calisiyorum ama hergün de kizarmis patates olmaz ki. Vitamin surubu da veriyorum ama bir faydasi yok, istahini falan acmiyo. Sizler bana birseyler önerebilirmisiniz? Pekmez iyi falan diye duymustum, ama denemedim. Her türlü önerileriniz icin simdiden hepinize cok tesekkür ederim.

Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2008 Saat 15:33
Canım çocuğun sağlıklı olduktan sonra sorun yapma.Önemli olan herhangi bir rahatsızlığının olmaması. Çocuğuna abur cubur şeyler(çikolata,cips..vs..)verme verirsen eğer tok karınla ver.Düzenli öğünler ver fazla üsteleme ayakta atıştırmasınada müsade etme.acıktığı zaman yer. Ama genelde bizler çocukların aynası olduğumuz için  sizinde ona örnek olması için aynı sofrada yemek seçmeden yenilmesi.Mesela benim kızımın hoşuna gitmeyen ama vitamin derecesi yüksek olan yiyecekleri kızıma yararlarını anlattığım zaman hoşuna gidiyor.Mesela pekmez yemezdi ben pekmezin insanı güçlü yaptığını enerji verdiğini anlattığımda hoşuna gidip yiyiyor. Biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olurum. Kolay gelsin.Clown
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2008 Saat 16:38
Her zaman diyorum yemeyen çocuk anneyi zorluyordur diye, kardeşimin kızı da 7 yaşında yemiyor yemek ama zülalin dediği gibi önemli olan sağlıklı olmasıWink zorlama, abur cubur yemesine izin verme ki iştahı kapanmasın. alper de ıspanak yemezdi ona temel reisi izlettim ıspanağın çocukları güçlendirdiğini söyledim ilkinde baktımm ıyyyyyyyyyyy kız gibi hiç pazın yok, erkek dediğin güçlü kuvvetli olur dedim ıspanak yiyiynce fena değil, az daha ye az daha ye derken çocuk kendi istemeye başladı anne ıspanak pişir diye LOLLOLafferm oğlum boğa gibi kuvvetli dedim Wink
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2008 Saat 09:08
Orjinalini yazan: Hercai75 Hercai75 Yazdı:

Merhaba arkadaslar!

Benim büyük oglum Eylül 2002 dogumlu. Su an boyu 118 cm ve kilosu 19. Yani bence cok zayif. Gercekten zayifligi belli oluyorda. Bacaklari cöp gibi. Sagligi yerinde masallah ama istahi hic yok. Cocuga yemek ye deyince offlayip poffluyo. Inanin hep istedigi, sevdigi seyleri pisirmeye calisiyorum ama hergün de kizarmis patates olmaz ki. Vitamin surubu da veriyorum ama bir faydasi yok, istahini falan acmiyo. Sizler bana birseyler önerebilirmisiniz? Pekmez iyi falan diye duymustum, ama denemedim. Her türlü önerileriniz icin simdiden hepinize cok tesekkür ederim.
 Nisa,  benim oğlumda  2002 li biliyorsun.  ( kasım ayında doğacaktı 20 eylülde  geldi afacan. Oradada duramadı.LOLLOLLOLLOL.) boy ve kilolarıda aynı.  Ben artık hiç zorlamıyorum ve alıştım .. çok enerjik, kan tahlilindede birşey çıkmıyor, kansızlık bile yok maşallah... gelişim gayet iyi.  O zaman sorun yok demektirde biz anneler  bunu anlamıyoruz bende dahil...Disapprove
İnanırmısın o enerjiyi nereden buluyor bilmiyorum...
Kreşten sonra   ya maç yapar. ya bisiklete biner  düşün...
Haftanın iki günü  yüzmeye başladı   bir buçuk saat...
YeDİKLERİ   yetiyor  diyorum demekki.   Ama çok zayıf, sadece kafa var.   Yüzmede izliyorum yaşıtları arasında kaburgaları sayılan tek çocuk...Confused
Bu arada ben abur cubur eve hiç almam belki onlardanda yese   görünüşü daha iyi  olur.. Ama  gereksiz kilo ne işe yararki? 
Arkadaşım seni anlıyorum sana  tek  tavsiyem rahat olman....Thumbs%20Up
Rahat annelerin cocukları daha huzurlu Thumbs%20Up
 ClownClownClown

Düzenleyen sengul - 26 Nis 2008 Saat 09:16
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2008 Saat 13:30
benim kızımda zor yiyoOuchçocuğun zekasını yedikleriyle bağdaştırdığımda diyom benimki zeka yoksunu olcakConfusedgerçi yedikleriyle bağlantılı olsa zeka olayı benim yeğenler hamul humul ne bulsalar götürüyolar ama bişiyi 10 saat anlatıyosun genede anlayamıyolarAngry
benim bi arkadaşım var oğlu 5 yaşında sabah kahvaltıda 3 adet kaşarla gece yatarmışConfuseddr agötürmüler çok sağlıklı demiş ama anne işte canı sıkılıyo bu duruma..yani çocuk sağlıklıysa kafayı takmayacan ama kakıyo insan işteUnhappy
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2008 Saat 01:21

ClownmURAT  'IN    SOSYAL ZEKASI GAYET YÜKSEK ÇIKTI...   bEN BU YEMEYLE   ZEKA  PROBLEMİ YAŞARIZ DİYE DÜŞÜNÜRKEN   PSİYATR IDA ÜSTÜN ÇIKTI...( İNDİGO  ÇOCUK)

bİZLER ÇOK YEMELERİNİ İSTİYORUZ.  dr.GÖRE İKİ YAŞ  ÇOCUĞUNa HER ÖĞÜNDE 2 ÇORBA KAŞIĞI  PROTEİN, KARBONHİDRAT, .. ... YETİYOR..  3 YAŞA 3 ÇORBA KAŞIĞI...
 aMA BİZ NE İSTİYORUZ  BİR KASE DOLUSU ÇORBA SONRADA  SEBZE, et  VE MEYVE YEMESİNİ İSTİYORUZ...NASIL YESİN   SADECE İŞTAHI FAZLA OLAN ÇOCUKLAR YER. 
Tombiklik küçükken güzelde ileride ...(anne sütü tombikliği değil bahsettiğim..)Clown

Düzenleyen sengul - 28 Nis 2008 Saat 00:39
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Hercai75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 427
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 20:19
Önerileriniz icin cok sagolun arkadaslar. Bende ogluma abur cubur yedirmiyorum zaten öyle cikolata cips vs. cok nadir yer. Zülal arkadasin yazdigi gibi sunu ye güclenirsin bunu ye büyürsün falan diyorum. Neler neler ya ama bir iki kasiktan sonra basliyo mizirdanmaya. Yemegimizi de hep birarada yiyoruz yani babamiz herzaman yetisemesede ben hep onunla birlikte sofraya oturuyorum. Artik bende careler tükendi. bundan sonra fazla israrda etmicem karar verdim. neyse, cok sagolun arkadaslar. hepinizi öpüyorum.Clown

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.