(Pişmiş halini bilahare eklerim cunku cepten cekiyorum resimleri belleğim doldu da
)
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
5 adet patlıcan
Soğan
Maydanoz
Salça
Kaşar
Yeşil biber
Karabiber
Kekik
Kimyon (cok az)
1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
Tuz
Yağ
Yapılışı
Patlıcanları tuzlu suda 1 saat bekletin
küçük küçük doğrayın
yağda soteleyip salça eklediğiniz sarımsak ve soğanlarla beraber kavurup tuz kekik maydanoz ekleyip kapatın
Kıymayı da soğanla kavurun kimyon tuz ekleyip kapatın
borcama patlıcanların yarısını, arasına kavurduğunuz kıymayı en üstede patlıcanların diğer yarısını da ekleyip üzerine kaşar rendeleyin
son olarak ince doğranmış yeşil biberleride serpiştirip fırına atın.
not. Beşamal sos ve kaşarda kullanabilirsiniz kolay dilimlemek için
Bu şekilde yapmamın yada uydurmamaın
sebebi cok yağlı olmaması içindi malum ramazan