ben artık yoğurdu tutturmayı garantiledim diyebilirim
hem de kıvamlı kıvamlı oluyor benim yoğurdum
ben şöyle yapıyorum
sütü iyice kaynatıyorum
sonra bir litrelik konserve kavanozlarına paylaştırıyorum
maya mutlaka evde mayalanmış yoğurttan olmalı diğerleriyle iyi tutmuyor
bir kavanoza bir yemek kaşığı maya yetiyor
sütün sıcaklığı ılık olacak şekilde ama parmağını sokunca hafif ısıracak
çok sıcak olursa sulu yoğurt oluyor
ben önce bir kaseye mayayı koyuyorum
ılınması için kavanozdaki sütten biraz üstüne koyup tahta kaşıkla karıştırıyorum
metal değmeyecek kesinlikle
sonra kavanoza ekleyip hafif karıştırıyorum
olabildiğince kıpırdatmadan kalorifer peteğinin üstüne koyup kapağını kapatıyorum
üzerine kızımın berelerini iki kat geçiriyorum
alttan kaloriferin verdiği ısıyla çok güzel bir yoğurt oluyor
beş saat bu şekilde mayalandıktan sonra kıpırdatmadan alıp kapağını açmadan buzdolabına koyuyorum
beş altı saat da buzdolabında durunca tam kıvama geliyor
deneyin sonuç garanti