Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aranızda yoğurt tutturmasını bilen varmıı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuaranızda yoğurt tutturmasını bilen varmıı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 678
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Kayıt Tarihi: 27 Mar 2009
Konum: Kayseri
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2011 Saat 00:41
Sütçüm gelmedi Tongue yarın senin tarifi deneyecem Gülsen hocam LOL başka çarem kalmadı LOLLOL bana süt getirmeyen sütçüm utansın LOL
Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2011 Saat 17:15
Orjinalini yazan: Kevser Kevser Yazdı:

Sütçüm gelmedi Tongue yarın senin tarifi deneyecem Gülsen hocam LOL başka çarem kalmadı LOLLOL bana süt getirmeyen sütçüm utansın LOL
 
 
Ahhhhh ahhh kimi arar bulamaz sütü, kimi bulur mayalayamaz yoğurdu TongueLOLLOLLOLLOLolsun sen hazırı da mayalarsın kuşumLOLLOLLOLLOL

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2009
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2011 Saat 12:13
ben artık yoğurdu tutturmayı garantiledim diyebilirim
hem de kıvamlı kıvamlı oluyor benim yoğurdum
ben şöyle yapıyorum
sütü iyice kaynatıyorum
sonra bir litrelik konserve kavanozlarına paylaştırıyorum
maya mutlaka evde mayalanmış yoğurttan olmalı diğerleriyle iyi tutmuyor
bir kavanoza bir yemek kaşığı maya yetiyor
sütün sıcaklığı ılık olacak şekilde ama parmağını sokunca hafif ısıracak
çok sıcak olursa sulu yoğurt oluyor
ben önce bir kaseye mayayı koyuyorum
ılınması için kavanozdaki sütten biraz üstüne koyup tahta kaşıkla karıştırıyorum
metal değmeyecek kesinlikle
sonra kavanoza ekleyip hafif karıştırıyorum
olabildiğince kıpırdatmadan kalorifer peteğinin üstüne koyup kapağını kapatıyorum
üzerine kızımın berelerini iki kat geçiriyorum
alttan kaloriferin verdiği ısıyla çok güzel bir yoğurt oluyor
beş saat bu şekilde mayalandıktan sonra kıpırdatmadan alıp kapağını açmadan buzdolabına koyuyorum
beş altı saat da buzdolabında durunca tam kıvama geliyor
deneyin sonuç garanti Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 678
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.