Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ortodonti-Geniz Eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ortodonti-Geniz Eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yorgun.anne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yorgun.anne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ortodonti-Geniz Eti
    Gönderim Zamanı: 11 Saat 15 Dakika önce Saat 19:24
Hocam merhaba,8 yaşındaki kızımın alt çenedeki arka  dişlerinde epeyce çürük oluşmuştu. Diş tedavisine başladık,dolguları yapıldı ama üst ve alt süt dişleri çıkıp yerine yenisi geldikten sonra çene tam kapanmadigi için dişlerin arasında epeyce boşluk oluşuyor. Üstteki gelen süt dislerinden boyu hala kısa olan diş de mevcut. Bu sebeple ortodonti tedavisi yapılması gerektiğini söyledi hekimimiz. Ağzı açık mi uyuyor dedi,evet ağzı açık uyuyor dedim. Ağzı açık uyumasını sebebini bulmamizi, bir KBB uzmanına gostermemizi, eğer geniz eti varsa önce geniz eti ameliyatı olması gerektiğini,geniz eti yoksa da ağız açık uyumasinin sebebini bulmamizi ve bunun onüne geçmemizi , aksi takdirde başlanacak ortodonti tedavisinin çok etkili olmayacağını, ağız açık uyumanın dişlerini daha hızlı çürütecegini söyledi. Üst çenenin dar olduğunu ve birinci aşamada üst tarafa takılan aparatın çeneyi genişlemesini sağlayacaklarını,ikinci aşamada şeffaf diş plağı takilacagini, daha sonra ergenlik döneminde de müdahale edileceğini soyledi. Hekimin istediği sefalometrik diş röntgeni çekindi,onu da yukleyecektim ama basaramadim. KBB'ye giderken bunu da götürüp gostermemizi soyledi. KBB uzmanının geniz eti varsa Henüz küçük olduğu için ameliyat etmek istemeyecegini ama dişle alakalı durumda da geç kalkınmasının ileride işleri zorlastiracagini ifade etti. Erken dönem tedavisine başlamanın ya da geç kalmanın neticelerini de anlattı.Henüz KBB uzmanına gitmedik,cuma gününe randevu aldım. Bu konuda ne önerirsiniz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 9 Saat 16 Dakika önce Saat 21:23
Bu yaşta "Ortodont"i gereksizdir. Gerekirse, ergenlikten sonr yani büyüme durduktan sonra yapılabilir,
 o da eğer gerekirse. 
Diş tedavileriniz bitti ise, hiçbir şey gerekmez. Yoksa, bu çemberden çıkamazsınız. KBB-->Dişci-->KBB
dolaşır durursunuz. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.