Bilgeciğim öncelikle sana kolay gelsin ve Allah sabır versin diyorum..
Aynı problemi bende yaşadım... ve aynı aylarda... Mutfaktan tabak kaşık sesi gelse bile rahatsız oluyordu..
Şimdiki düşüncem olsa hiç zorlamazdım... Tamamen ters etki yapıyor.. Çocukda yemek yemeye karşı ir tepjki gelişiyor... Anne dayanamıyor, seni çok iyi anlıyorum...
Ama ne olur zorlama, zorlarsan problem dahada artıyor..
Sinirlendiğini, sıkındığını bebek hisseder... sen ne kadar rahat olöursan oda rahat olacaktır...
Ayrıca çok yemesini bekleme.. Dr.lar illa 1 kase çorbayı bitirmesi gerekiyor falan diye birşey söylemiyor. Gerkli gıdaları azda alsa yeter.. Yetmese benim oğluma yetmezdi... ÇOK az yiyor halan öyle (5,5 yaşında) gayet sağlıklı kansızlık bile yok.
Senin bebişin emiyordurda sabırla ve zorlamadan zamanla alışır. Diğer bebeklerle yemesini karşılaştırma her bebek-ğin bünyesi farklı...
inanırmısın benim oğlumun bu yaştaki yediğini 2 yaşındaki çocuk dahi yiyor. hiç kafana takma rahat ol. Acıkınca mutlaka isteyecektir...
çOCUĞUN ÜSTÜNE ÇOK FAZLA DÜŞMEKDE TERS TEPKİLER YARATIYOR. sANIRIM BENİM HATAM BUYDU...
ben sana güzel bir örneğimk. bak oğlum büyüdü yüzüyor, maçç yapıyor yinede yedikleri yetiyor. Ayrıca yağ bezleri çodcukken oluşuyor . o yüzden fazla yedirmekde doğru değil. Bebekken güzel sevimli ama ilerde anne neden beni bu kadar yedirdin diye sorabilir?.
Düzenleyen sengul - 25 May 2008 Saat 15:04