Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil yardım bebeğim kaşık korkusu geliştirdi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuacil yardım bebeğim kaşık korkusu geliştirdi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Konu: acil yardım bebeğim kaşık korkusu geliştirdi
    Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 14:43
Arkadaşlar Merhaba

Bebeğim 7,5 aylık ve ek gıdalarla ilgili çok büyük problem yaşıyorum,şuan saat 14,30 ve bebeğim dünden beri tek lokma ağzına almadı,kaşığı görünce eliyle elime vurmaya başlıyor,zaten çok zor yiyen bir bebek ama bazı gün oluyor kaşığı bile yaklaştırmıyor,her gün çeşit çeşit mamalar çorbalar hazırlıyorum hepsini çöpe dökünce çok üzülüyorum,artık sinirlenmeye başladım ama bebeğime belli etmiyorum,Benal Hanım forumlarda kaşık korkusu için bu çok zor ve bir süreç gerektirir ve çok doğru davranış modeli demiş,arkadaşlar doğru davranış nedir?sizler bu durumda neler yaptınız?lütfen bana bir yardım edin.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 15:00
Bilgeciğim öncelikle sana kolay gelsin ve Allah sabır versin diyorum..
Aynı problemi bende yaşadım... ve aynı aylarda... Mutfaktan tabak kaşık sesi gelse bile rahatsız oluyordu..
Şimdiki düşüncem olsa hiç zorlamazdım... Tamamen ters etki yapıyor..  Çocukda yemek yemeye karşı ir tepjki   gelişiyor... Anne dayanamıyor, seni çok iyi anlıyorum...
Ama ne olur zorlama, zorlarsan  problem dahada artıyor..  
Sinirlendiğini, sıkındığını  bebek hisseder...  sen ne kadar rahat olöursan oda rahat olacaktır...
Ayrıca çok yemesini bekleme.. Dr.lar illa 1 kase çorbayı bitirmesi gerekiyor falan diye birşey söylemiyor.   Gerkli gıdaları azda alsa yeter..  Yetmese benim oğluma yetmezdi...  ÇOK az yiyor halan öyle (5,5 yaşında)    gayet sağlıklı kansızlık bile yok.
Senin bebişin emiyordurda sabırla ve zorlamadan    zamanla alışır.   Diğer bebeklerle yemesini karşılaştırma her bebek-ğin bünyesi farklı...  
inanırmısın benim oğlumun bu yaştaki yediğini 2 yaşındaki çocuk dahi yiyor.   hiç kafana takma rahat ol. Acıkınca mutlaka isteyecektir...
çOCUĞUN ÜSTÜNE ÇOK FAZLA DÜŞMEKDE TERS TEPKİLER YARATIYOR. sANIRIM BENİM HATAM BUYDU...
ben sana güzel bir örneğimk.   bak oğlum büyüdü  yüzüyor, maçç yapıyor  yinede yedikleri yetiyor.   Ayrıca yağ bezleri çodcukken oluşuyor . o yüzden  fazla yedirmekde doğru değil.  Bebekken güzel sevimli ama ilerde anne neden beni bu kadar yedirdin diye sorabilir?.

Düzenleyen sengul - 25 May 2008 Saat 15:04
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
fistiktuanam Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 409
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 15:03
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

Arkadaşlar Merhaba

Bebeğim 7,5 aylık ve ek gıdalarla ilgili çok büyük problem yaşıyorum,şuan saat 14,30 ve bebeğim dünden beri tek lokma ağzına almadı,kaşığı görünce eliyle elime vurmaya başlıyor,zaten çok zor yiyen bir bebek ama bazı gün oluyor kaşığı bile yaklaştırmıyor,her gün çeşit çeşit mamalar çorbalar hazırlıyorum hepsini çöpe dökünce çok üzülüyorum,artık sinirlenmeye başladım ama bebeğime belli etmiyorum,Benal Hanım forumlarda kaşık korkusu için bu çok zor ve bir süreç gerektirir ve çok doğru davranış modeli demiş,arkadaşlar doğru davranış nedir?sizler bu durumda neler yaptınız?lütfen bana bir yardım edin.

ayy canim benimde bebegim 7  aylik oldu benimkide bu ara hazir kasik mamalarinin yemek istemiyo ayni sekilde kasiga vuruyo Lampbizim yediklerimizden istiyo bende ne yapicagimi sasirdim artik bendeevde hazirliycam bide onu deniycem insallah onlari yer gercekten zor bir durum ALLAH yardim etsin bize
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 15:05
teşekkür ederim şengülcüm,moral verdin bana,sabahtan beri sinirden ağlıyorum,nerde hata yaptım diye,ayrıca sütüm var emziremiyorum da,emmek istemiyor biberona alıştığı için,yemek konusunda çok aksi bir çocuk oldu,ama onun dışında kendi kendine uyuyabilen,huysuzluğu hiç olmayan,çok huzurlu ve mutlu bir çocuk,ama yemeyince ben kendimde suçluluk hissediyorum,dediğin gibi ısrar etmesem biberon öğününde sütle karnını doyurup buna alışırsa ne olacak peki?nasılsa yemiyorum ve bana biberonda süt veriyorlar düşüncesi yerleşir mi acaba?
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 15:07
Orjinalini yazan: fistiktuanam fistiktuanam Yazdı:

[
ayy canim benimde bebegim 7  aylik oldu benimkide bu ara hazir kasik mamalarinin yemek istemiyo ayni sekilde kasiga vuruyo Lampbizim yediklerimizden istiyo bende ne yapicagimi sasirdim artik bendeevde hazirliycam bide onu deniycem insallah onlari yer gercekten zor bir durum ALLAH yardim etsin bize
Müge, sizin yediklerinizden  istemesi çok güzelThumbs%20Up. Çoğu anne ve bende dahil bunu isterdim....Kaşık mamaları yerine evde de besleyici çorbalar hazırlayabilirsin....
Bıcırık, sizin yediklerinizi özel zannediyordur..Wink

Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 15:12
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

kendine uyuyabilen,huysuzluğu hiç olmayan,çok huzurlu ve mutlu bir çocuk,ama yemeyince ben kendimde suçluluk hissediyorum,dediğin gibi ısrar etmesem biberon öğününde sütle karnını doyurup buna alışırsa ne olacak peki?nasılsa yemiyorum ve bana biberonda süt veriyorlar düşüncesi yerleşir mi acaba?
  Aynen  benimkide çok mutlu bir bebekti.   Halada öyle. Krelşte öğrt. Murat sürekli mutlu diyor....
dEMEKKİ BU ÇOCUKLAR BÖYLE OLUYOR.Wink.  bENİMKİ BİBERON FALANDA ALMAMIŞTI. HEK FARKIMIZ BENİMKİ EMİYORDU..
yemediği zamanlar hemen süt verme iyice acıksın   o zaman belki diğer besinleri tada  tada alışır..   Ben yesin diye  ne şaklabanlıklar   yapardım..WinkWink kesinlikle tavsiye etmem çümnkü sonu yok....

Düzenleyen sengul - 25 May 2008 Saat 15:13

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2008 Saat 15:27
Canım benim öncelikle kolay gelsin sana ama kaşıkla beslenmeyi ertelemek sana birşey kaybettirmez aksine o asiliği unutmasına yardımcı olur. Biberon alıyorsa şanslısın sana birkaç tüyo vermeye çalışayım çünkü Nil de bu günlerde dişler yüzünden kaşıktan nefret eder oldu ben de korkuyorum aslında ama ben bu çözümleri uyguladım arada da kaşığı deniyorum ama iterse hemen vazgeçiyorum.
- Öncelikle benimki de biberon alıyor ve gerçekten en büyük zevki biberondan mama içmek. Ben de bunu öğrendiğim için kaşıkla yemek istemediğinde çorba, muhallebi, gece tahılı ne olursa olsun biberondan verdim bir süre ve kaşıkla meyveleri veriyorum.
- Geceleri biberonuna mamasını hazırladığımda iki çorba kaşığı da gece tahılı ekliyoruım doyduğuna emin oluyorum en azından.
- Onunla birlikte yemek yiyorum ve iştahının artmasına yardımcı olduğumu düşünüyorum ve gerçekten işe yarıyor.
- Yemek yedirmeye çalışırken eline uzun zamandır görmediği oyuncaklardan birini veriyorum. İncelerken ben de mamasını yediriyorum.
Ama asla televizyonla vermemeye çalışıyorum. Çünkü o zmaan bunu bir rüşvet olarak algılıyor. Umarım benim yaptıklarım biraz işine yarar canım ama hepimiz bunları yaşıyoruz. Bu aylarda biberon alıyorum aman hep biberon verecekler diye süreklilik geliştirmezler bence canım. Sen korkma ve azimle devam et. Acıkınca mutlaka yiyecektir. Bu arada eline bir ekmek parçası verip de mama sandalyesinin zevkli hale gelmesine yardımcı olabilirsin. Buna bayılıyor benimki. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.