Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 19 aylık çocuğum canımızı acıtan hareketler yapıyo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum19 aylık çocuğum canımızı acıtan hareketler yapıyo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: 19 aylık çocuğum canımızı acıtan hareketler yapıyo
    Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 15:40
merhaba Özlem hanim
oglum 19 aylik.. son zamanlar; sevmek mi istiyo kiziyomu dosajinimi ayarlayamiyo bilmiyorum, kendi yasitlarinin, benim ve babasinin yüzünü tutup eziyo basabaya kizartiyo..niye yapiyosun acidi oglum diyince benim üzüldügümü görünce sarip öpüyo acittigi yeri.. ne yapmamiz lazim? naptin sen acidi diyince bi kac kez kendi yüzüne yapti nerdeyse morardiydi bu nedir anlam veremedim niye kendine zarar veriyo`? cok üzülüyorum nasil davranmamaiz lazim.. bize öyle yapinca aynisini ona biz yapsak ise yararmi yoksa yanlismi olur? yardimci olur ve bunu neden yaptigini anlamamiza yardimci olursaniz seviniriz

Düzenleyen meral75 - 16 May 2009 Saat 15:43
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 11:27
daha önce pek çok soruda da cevapladığım gibi çocukların 1- 1.5 yaşlarından ken dilerini sözel olarak ifade edebildikleri zamana kadar geçen sürede bu tarz davranışları sık olur, onun için endişelenmeyin bu geçici bir durumdur. canınız yandığında aynısını yapmarak değil ama ağlar gibi yaparak veya canınızı acıttığını söyleyerek ya da başka bir şekilde tepki verin. ancak bir dahaki sefer bu tepkinizi unutarark davranışı tekrarlayabileceğini de unutmayın. siz de canını yakarsanız bu davranış pekişir. diğer tepkileriniz bu davranışların bire süre sonra azalmasına yol açar
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.