Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz Kültüründe A Grubu Beta-Hemolotik Streptokok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz Kültüründe A Grubu Beta-Hemolotik Streptokok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Balzamin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Balzamin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz Kültüründe A Grubu Beta-Hemolotik Streptokok
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2019 Saat 11:31
Kadir Hocam merhaba... 19 Şubat’ta iki ayrı yerde yaptırdığımız Strep-A testinin pozitif çıkması sonucu, kızım Deposilin 6.3.3 oldu. Doktoru 10 gün sonra bir boğaz kültürü daha istedi. 2 Mart’ta yaptırdığımız testin sonucu bugün geldi. Dikkatimi çeken noktayı sizinle paylaşmak istiyorum. Normal boğaz florası ve Streptococcus pyogenes (A grubu beta hemolotik streptokoklar) üredi yazıyor. Kültür, A grubunu tespit edebiliyor muydu? Nitekim dotoru penisilin yeterli gelmemiş görünüyor, 10 gün antibiyotik kullanalım dedi. Tabii ben bugün hemen Strep-A da yaptırdım, sonuç negatif. Ama boğaz kültüründeki detay, aklımın karışmasına neden oldu. Siz nasıl yorumlarsınız Hocam?
Yukarı Dön
Balzamin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Balzamin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2019 Saat 12:26
Ek olarak Hocam, Deposilin’in çabuk, orta ve geç tesirli 3 cins
Penisilin ihtiva ettiğini yazılarınızdan biliyorum. Acaba geç tesirli etkisi gerçekleşmeden boğaz kültürü aldırmış olabilir miyiz? Testte A grubu streptokok üresi görünmesi bu yüzden olabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117905
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2019 Saat 19:50
Benim senelerdir anlattigim, Tipik Turk doktor CAHILLIGINI siz cok guzel ispatlamissiniz..
O SAHTEKAR laboratuvara, bunlari aynen iletin.. O sekilde k..indan uydurmasin.. Kulturde; SADECE, "Beta-
Hemoliz" gorulur.. A-Grubu oldugu SOYLENEMEZ.. OKUZ, acsin bir kitap okusun da ogrensin!!! A-Grubu nasil tesbit edilir mis.. 
Simdi anladiniz mi, Turk doktorlari NIYE Strep-A Testi yerine, hep "Bogaz Kulturu" pesindeler??? Baska
turlu nasil SAHTEKARLIK yapabilecekler??? 
Deposilin6-3-3 kesinlikle 30 gun korur!!  Ayrica da, bu ne bicim salak bir doktor ki, (veya sahtekar ki)
 10 gun sonra, Bogaz kulturu istiyor?? Belli ki, bu konu ile ilgili hicbir bilgisi olmayan, cahilin teki!! 
Tabii!!!  Onun maksadi, bu kadar kolay bir sekilde, sizi elinden kacirmek istemiyor, sirf sizi surundurmek
 icin bu hileleri, sahtekarliklari yapiyor.. Bunu da AYNEN ILETIN.. 

Yukarı Dön
Balzamin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Balzamin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2019 Saat 20:48
Bu ülkede çocuk büyütmek, inanın benim sağlığımı olumsuz etkiliyor. Çok okumaya, öğrenmeye çalışıyorum. Ama bir doktor kadar bilgi sahibi olamayacağımı düşünüp, bazı noktalarda tıkanıp kalıyorum. Penisilin nasıl etki etmez dediğimde, yeterli gelmemiş olabilir yanıtını aldım. A grubu olup olmadığını kültürde görebiliyor muyuz dediğimde, Strep A yüzde 60’ını yakalar. Kesin sonuç için kültür gereklidir yanıtını aldım. Sizden öğrendiğim çok şey var ve bu sayede bu soruları sorabiliyorum. Deposilin6.3.3 sonrası hala bu bakteri vücutta nasıl kalır anlayamıyorum. Ve Türkiye’de hemen her kaynak, boğaz kültürünün, teşhiste altın kural olduğunu söylüyor. İyi de bu çocukta ne ateş ne başka bir araz var. Bunu nasıl açıklayacağız?

İşin iyice çıkmaza sürükleyen tarafı, yabancı kaynaklarda da boğaz kültürüne güvenildiğini görüyorum. https://www.aafp.org/afp/2009/0301/p383.html ve https://labtestsonline.org/tests/strep-throat-test gibi sayfalarda bahsettiğim açıklamaları okuyorum. Sağlık konusunda nasıl tek doğru olmaz. Aklım almıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117905
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2019 Saat 00:50
  "... Deposilin6.3.3 sonrası hala bu bakteri vücutta nasıl kalır anlayamıyorum. .."
Degil Penisilin Ignesi, tek olcek  Ampisilin ile bile; Streptokoklar 12 saatte yok olur.. 
Turkiye'deki Cocuk doktorlari son derecede CAHIL kimselerdir.. Emin olun, hicbir sey bildikleri yok.. 
Hele hele; Ates+Agiz kokusu+Dilde Pas olmadiginda, ASLA Antibiyotiklik bir bogaz enfeksiyonu YOK demektir..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.