Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
|
Konu: havale-memeden kesme-tuvalet alıskanlıgı Gönderim Zamanı: 06 Kas 2010 Saat 21:04 |
özlem hanım, kızım 25.ayını dolduracak bır haftaya kadar. 24. ayın ıcındeyken ateşli havale geçirdi ve 3 gün hastanede yattı serum takılı olarak, ve bunun ardından 10 gun fılan sureklı kan almalar, EEG çekimleri derken bedeni çok yoruldu. ben de bu ekstra durum nedenıyle memeden kesmeyı ertelemıstım azaltmaya devam ederek. fakat şöyle bir sorunumuz gelişiyor,idrar kacırıyoruz. sebebi bır rahatsızlık değil,bunun basladıgı gunlerde ıdrar tahlılı verdık,temız cıktı. bunun hemen arkasına havale gecırdı, dıazem fılan verıldı 2-3 kez. tuvalet alıskanlıgımız cok duzgundu 18.ayda baslamıstı,gece dahıl kendısı kalkıyordu,fakat farklı kısılerın etkısıyle kacırmalarımız başlamıstı. kakada asla bı sorun yok, ıdrar da soyluyor ama az bır sey kacırıyordu. 1haftadır ıse bazen soyluyor bazen soylemıyor. yapınca ıslandı dıyor,kendısı bır guzel cıkarıp kırlı sepetıne goturuyor. memeyı keserken kızım sen sutü artık memeden degıl bardaktan ıceceksın dıyerek emmesını azaltıyorum,anlıyor,tamam dıyor. bıraz agzımda dursun dıyor,emmiyor cogu zaman,ben gozumu kaparsam benı uyuttugunu sanıp emıyor.bırakmalısın deyınce bırakıyor. çiş konusunda once gormezden gelıp,tepkısız kalıyorduk,son zamanlarda ıslak oldugunda uzuldugumu soyluyorum.(duygularımıza onem verıyor ama:( bılmıyorum caresız kaldım) kızım altın ıslak olursa üşürsün, hasta olursun,hemsireler ıgne yapmak zorunda kalır,ıslak olmasın dıye sen bana soyle dıyorum:( anlıyor tamam dıyor ama soylemıyor. buyukannesı kendınce ıyı bı sey yapmak ıcın bez tutmus bı kac kez altına,göstermedım kendısıne dıyor ama bunun ımkanı yok,cok zekı bı kız,farkındalıgı cok. bana o bez baglanıldıgı gun once cısını söyledı,hadı tuvalete gıdelım deyınce,yok anne ben beze yaptım dedı:( bır de sunu gozlemledım,çişini biile kendısı yapmak ıstıyor,klozet ustunde ayakları yere basmadıgından engellenmıs hıssedıyor sanırım. lazımlıgı hıc sevmeyen cocuk buna yapacagım dıye kılotunu ındırerek ona yapıyor.:(hasta olmasından korkuyorm,havale gecırdıgınde soluksuz kalması vs cok etkıledı benı de:( ne yapacagımı sasırdım nıye boyle yapıyor.bırden cok kısıyle zaman gecırıyor. hepsı farklı davranıyor. memeyı bırakıyor,bunlar gececek mı,tekrar bez baglanmaz sanırım bı cocuga
|
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2010 Saat 21:14 |
özlem hanım belkı eksık kalır dıye yazayım ıstedım her yaptıgında ıstısnasız her seferınde cok mutlu tepkıler verıyoruz özel mutluluk dansını yapıyorum,hatta babası buyukannelerıne de yaptırıyorz. kakaya bastan berı bakarak hoscakal dıyoruz kendı ısteyınce sıfonu cekıyor . hatta dırek hoscakal deyıp cekıyor.ıdrar da sesını duyayım deyıp mutluluk dansı yapıyorz. o kadar cok dıkkat edıyorum ve ılgılenıyorum kı kızımla sadece kas gelısımını ıfade etmek adına sunları soyleyebılırım. makas kullanıyor,yoğurma maddelerı ıle oynuyor sekıller yapıyor,harflerın cogunu tanıyor. kıtap okuyorum kıtabı resımlerı anlatıyor,masalı tekrar anlatıyor kıtap olmadan oluşum sırasına göre.kıyafetlerını cok uzun suredır kendı gıyıp cıkarabılıyor, yemegını neredeyse hıc dokmeden kendı yıyor.7-8 kelımelı dılbılgısı kurallarına uygın cumleler kuruyor. doktorları fızıksel ve zıhınsel acıdan ılerı oldugunu soyluyorlar.
Düzenleyen efsunlu_bulutum - 06 Kas 2010 Saat 21:39
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1320
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 18:03 |
bez bağlamayın, normal tuvalete oturduğunda ayakları havada kalmasın diye ayağını altına küçük bir taburee koyarsanız kendini güvende hisseder ve çişini tuvalete yapar. emmeyi artık kesebilirsiniz, süte ve bardağa alışltığına göre asıl sorun size yakın olmak. emzirmeyin ama eskisinden bile çok göğsünüzde uyutun, çok çok sarılın onu terk etmediğinizi defalarca anlamya ihtiyacı var
|
özlem
|
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 10:49 |
özlem hanım, çok teşekkür ederim ilginiz için. ben de bugun durumumuzu anlatarak size bilgi vermek istemiştim,sanırım hallettik. taburesı var,onu koymayı da denemeye korktum düşer diye,cunku pıjamasını kılotunu kendı ındırıyor,çişini yaptıktan sonra poposunu tuvalet kagıdıyla onden ve arkadan ayrı ayrı temızlıyor,lazımlıgın aparatını da klozete kendı dokup,sifonu cekıyor. benım dokmemı ıstemıyor. bu kendı yapma isteği ve arzusu,küçük tuvalet diye adlandırdıgımız sandalye tarzı lazımlık ıle oluyor. bıraz rahatlasın ıns tabureden kaymayacagını hıssettıgımde onu da alıstıracagım,klozete hıc yapmamazlık yapmıyor,ortam uygunsa kendı yapmak ıstıyor. bu ıns bı gerıye donus degıldır. cunku lazımlıga hıc oturmadan klozete alıstı,tatıl yerınde de kucucuk boyuNA göre tuvaletler onu cok heveslendırdı. ıkı gundur maşallahımız var,gece 1den sabah 7ye kadar hiç çiş yapmadan büyük ınsan gıbı uyuyor şükür. memeden kesme cabalarımız sırasında hep mememı actım ve sevebılırsın annecım ama emmeyelım dıyerek hep sevdırdım,hala da ızın verıyorum,sarılıyorum,gogsunde saclarını severek uyutuyorum ya da arabada uyuyakalıyor. cok sukur,ıyıyız sımdılık. Allah razı olsun yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım ilginize
|
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2010 Saat 11:02 |
hocam bizim tuvalet problemimiz halloldu hadi memeyi halledelim deyince tekrar hafif kacırmalarımız başladı,memeyi sevmesine izin veriyorum,oynayım diyor,bu sefer de süt gelince kedi gibi yalıyor:(çok acıyorum:( "emmem anne" diyor,"bir tane ver" diyor vermeyeceğim annecim dedim ilk defa dün, yüzüstü yattı elleriyle yattıgı yere vuruyor "kahretsin" der gibi,elindekileri fırlatıyor. hiç görmediğim asabi davranıslar sergiliyor. aslında ne yapmalıyım kestiremiyorum onu öyle görünce vicdanım sızlıyor,ne biliyorsam unutuyorum. hiç memeyi göstermememeli miyim? cunku gorunce bır sekılde,"sevıyım koklayım,agzım burda bak, almıyorum" dıyor ama sonra dayanamayıp agzına alıyor. istedi diye dün tekrar emzik aldık, emziğe bağlılık geliştirecek gibi değil asla. dün çok severek aldı ama onu da fırlattı meme yok deyince. kesip hiç vermemeli miyim? yemeğini sütünü nerdeyse 8-9 aydır kendisi yiyor,içiyor.problem yok kendini beslemede. ve ne demeliyim? büyük insan gibi anlıyor her şeyi ve ona göre davranıyor,ama konuyu değiştirerek unutturmak onu sorunlardan kaçmaya iter diye neden emmediğimizi anlamasını istiyorum. büyüdük diyorum,bu sefer okula gidelim diyor, evde 4-5 yaş yeterliliğinde etkinlikler yapıyoruz. makas kullanma,kagıt kesme,hamurlarla şekiller yapma vs. bunları büyüyünce okulda arkadaşlarıyla yapacağını söylüyordum,o da büyümeyi bekliyordu,büyüdün deyince şaşırdı,e gidelim o zaman diyor. cocuk da haklı. o zaman ben "bebektin,çocuk oldun,çocuklar bardaktan içer sütü,daha çok içip büyüyelim,okula gidelim mi" desem acaba?
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1320
|
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2010 Saat 11:51 |
böyle diyebilrsiniz, okula gitmeden önce suyunuı, sütünü bardaktan içmeyi, tuvalete yalnız gitmeyi, kendi yemek yemeyi öğrenmek gerekir diyebilirsiniz. tüm bunları yaptıktan sonra ise oyun gruplarına kısa süreli götürebilirsiniz
|
özlem
|
|