Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > İçkiler - İçecekler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kullanıma hazır komposto
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konukullanıma hazır komposto

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2008 Saat 19:13
Thumbs%20UpThumbs%20UpEllerine sağlık...
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 12:56
Ellerine sağlık canım.Bende özellikle vişne ve kırmızı erik difrize koyarım.
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2008 Saat 20:41
ellerine sağlık canım ben de böyle kavanozda yaparım kompostoyu...Clown

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
sevalce Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 20 Şub 2008
Konum: Manisa
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 715
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 12:10
Ellerine sağlık canım,tarifini vermiş olduğun kompostoyu bizde çok yapar ve tüketiriz özellikle börek ve dolmanın yanında harika oluyor   ben de başka bir komposto tarifini vereyim size.Ezilmiş,erimiş ama bozulmamış olan meyveler(şeftali,kırmızı erik,kayısı...vs) 30 dak. kaynatılır ve soğuduktan sonra süzgüden geçirilip şeker ilavesiyle afiyetle yenir.
 
Vişneleri de kayınvalidem yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra üzerine şeker serpip saklama kaplarında difrize koyar.Yapmak istediğinde de istediği kadar vişneyi içinden alıp(zaten çok kolay ayrılıyorlar birbirlerinden) tekrar şeker ve su ilave ederek 30 dakika pişirir.O da çok lezzetli olur etli pilavın yanında.WinkWinkClown
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2008 Saat 16:28
Orjinalini yazan: sevalce sevalce Yazdı:

Ellerine sağlık canım,tarifini vermiş olduğun kompostoyu bizde çok yapar ve tüketiriz özellikle börek ve dolmanın yanında harika oluyor   ben de başka bir komposto tarifini vereyim size.Ezilmiş,erimiş ama bozulmamış olan meyveler(şeftali,kırmızı erik,kayısı...vs) 30 dak. kaynatılır ve soğuduktan sonra süzgüden geçirilip şeker ilavesiyle afiyetle yenir.
 
Vişneleri de kayınvalidem yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra üzerine şeker serpip saklama kaplarında difrize koyar.Yapmak istediğinde de istediği kadar vişneyi içinden alıp(zaten çok kolay ayrılıyorlar birbirlerinden) tekrar şeker ve su ilave ederek 30 dakika pişirir.O da çok lezzetli olur etli pilavın yanında.WinkWinkClown
 
evet canım olabılır hersekılde yapılabılır bu komposto vısneyı ben temızleyıp buzluga oyle koyuyorum cekırdeklı halını sevmıyorum cunkı içerken tekrardan cekırdegını cıkartmak zorunda kalıyoruz ozellıkle mısafır fılan varsa ıyı olmuyor  ama ablam hep cekırdeklı koyar buzluga ve o vısnenın sadece suyunu cıkarıp içer saf meyve suyu oluyorWink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.