Merhabalar benim 4,5 yaşında bir oğlum var.Eylülde anaokuluna gönderdim.Okula gitmeyi hiç istemedi fakat gönderme konusunda taviz vermedim.
Oğlumdaki beni rahatsız eden sorunlar ise
1-Yemek yemeyi sevmiyor(Bu zamana kadar bebekliği dahil hiç agzına zorla kaşık sokmadım.17,18 aylıkken yediklerini şimdi hiç yemiyor.Mesela sabah kahvaltısında peynir zeytin yumurta sevmez.Recel ve ekmek.(tatlı şeyler) olen yemeğinde ve akşam yemeginde masada ekmek makarna varsa yemek yemez.Diyeceksinizki koymayın masaya koymuyoruz.Ama yemeği getirince başlıyor mzııardanmaya.Aç bırakıyoruz bırakmıyoda değiliz ama bu seferde aglıyor bizi çileden çıkarıyor.Dediğim oluyor önce çorba sonra ana yemek sonra vs.Ama her seferinde aynı şeyi yaşamaktan bıktım.Balık et tavukta sevmez.Yemek yerkende az yiyoruz.(KILOMUZ 15 )
2-Tuvalet sorunu tuvalet eğitimi biizm için zor geçti.Dışarıda gezmede bir sorun yok evde annanede hep kaçırıyor.bize yapıyor.kreşte de kaçırmıyoru.Hatta sabah bırakıp oğlen 3 te aldıımda hiç tuvalete gitmemiş tutmuş oluyordu.bu kadar tutabildiğine göre fiziksel bir şey olmadığını düşündüm.Hep söz veriyorAma tutmuyor.Yapmıcam diyor ama evde ve annanede hep bize eziyet ediyor.
Annane yada başkası yemek yediremez mesela.Hep ekmek tatlı vs arar.Banada sabahları başlar mızırdanmaya başlarız kavgaya.Sinirlerim altüst oldu.Örnegin sabah kalakar tv cizgı fılmı açar.Kahvaltısını hazırlarım ay sen 2 ekmek yapmışsın peynir koymuşsun vb bir sürü bahane ile başlar mzıırdanmaya karnı doyunca hzurusuzlugu azalıyor ama her sabah her gun aynı şeyi yaşamaktan bıktım.
Oğlumun dil gelişimi çok iyi.6 7 yaş cıvarı gibi denebilir.Kımseyle kavga etmez vurmaz itmez çocuklarla.Kreşte onla ilgili hiç problem çıkmadı mesela.Büyüklerle daha iyi anlaşır iletişim kurar.küçükleri sevmez.iten kavga eden çocuktan uzak durur.Frakındalıı yüksektir.neyin ne oldugunu bilir neden sonuç ilişkisini kurar.Tüm sorunlarımız ev içinde ben ve babası üniv. mezunuyuz.babaçalışıyor ben evdeyim.oğlumdan sonra işten ayrıldım şimdi tekrar çalışmayı düşünüyorum.riskli bir gebelik sonucu dogdu.tek çocuk.her iki ailedede tek torun.Kreşte ise tüm yıl boyunca hergun kreş varmı dedi.sabahları.yaka paça götürmedim ama istemedi hiç.ögretmeni çok iyiydi.okula gitmek istememesini pedagoglada konuştuk ama sizden ayrılmak istemiyo dedi.evde bana yaptıklarını ise 4 yaş inatçılıına vurdu.ama kreşe başladıktan sonra bana eziyeti mızırdanması çok arttı. (okula gitme konusunda ne arkadaşları ede ögretmeni onun için motivasyon aracı olmadı umurunda bile olmadı).Babamız işinin yoğunlugundan dolayı pek ilgilenemiyor.devamlı ben ilgileniyorum olen yemeginden sonra dışarı çıkarıyorum parka götürüyorum sokaga çıkarıyorum eglensin oynasın diye arkadaş yoksa oynmaıyor.Elimden geleni yapıyorum ama bu mızırdanma ve yemek konusundan bıktım.
nOT:okul kapandı kapandıgından beri mızırdanması azaldı çiş kaçırması bitti sayılır.
Bana ne gibi önerileriniz neler yapmalıyım.Teşekkürler.