Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Zeytinyağlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zeytin yağlı enginar dolması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuzeytin yağlı enginar dolması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 234
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 18:36
Ayyy vallahi görünüm çok güzel.Fakat hayatımda alıp yapmadım.Umarım birgün denerim.Ellerine sağlık canım..
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 18 Tem 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:07
Bende Zehra ve Suzi gibiyim, enginar yapmayı ne denedim, ne de yedim Stern%20Smile ama gerçekten harika görünüyor, ellerine sağlık canım Clown
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 13:51
yapın kızlar çok faydalı bişey neden yapamıcakmışsınız ki deneyin belki tadı hoşunuza giderClown
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Kas 2007
Konum: Afyonkarahisar
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 15:50
İnanırmısınız bende hiç yemedim. Ama deneyeceğim.
Bizim ilçede kadınlar bir evin önüne oturmuş enginar dolması yapıyorlarmış. Sonrada hep birlekte yiyeceklermiş.  Anneannem bahçeden gelirken görmüş. Sonra bana dediki kadınlar çiçek gibi bişeyin içini dolduruyorlardı çok faydalıymış adını söyledilerde unuttum dedi.
Demekki yaygınlaşmaya başlamış....

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
duru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Yiğit ve Efe'nin Annesi"

Kayıt Tarihi: 11 Mar 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2008 Saat 18:14
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

aaa burası ne böylee yaaa..
 
yapmayı bırakın hiç yemedim yiyine ve yapanada raslamadım bu şekilde ama canım nasıl istedi anlatamam .oyyyy ooyyy . ay yapabilirmiyim acaba ?kolaymı zormu ?püf noktaları varmı ?ben hiç enginar almadım ConfusedConfusedalırken neye diakkat edeyim LOLne çok soru sordum dimi . yada kolay yoladan biriniz beni davet edin gelim sizzde yerim LOLgüzel yerim sıyıra sıyıra merak etmeyin yani LOLLOL
 
Zehra ben sana yaparım canım sen gel yeter ki,
ama yapması,yani temizlemesi biraz zor çünkü bu enginarın göbeği tüylü oluyor,limonlu suda da bekletmek lazım hemen kararıveriyor,ben enginarı hiç temizlenmiş olarak almam,çünkü onun asıl yaprakları yeniyor bizim orda sıyırılarak yemesi de zorLOL
ama yaparsın sen beceriklisin



Yukarı Dön
emias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 Nis 2008
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 14:37
Enginarı çok severim.Dolmasını ve zeytinyalısını bol bol tüketirim.
Ellerine sağlık canım.
 
 
Ben bir tek dolmasını ve etli zeytinyağlı yemeğini biliyorum.
Başka enginar tarifi bilen arkadaşlarımız varsa ekleye bilirler mi?
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Eki 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2008 Saat 19:16
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Bende Zehra ve Suzi gibiyim, enginar yapmayı ne denedim, ne de yedim Stern%20Smile ama gerçekten harika görünüyor, ellerine sağlık canım Clown
 
Aynen ben de sizin gibiyim yaa...Disapprove Ama tadını bile bilmediğim halde canım istedi... Çok güzel görünüyor çünkü... Alırken neye dikkat edelim.. Büyük mü küçük mü seçelim arkadaşlar... Püf noktalarını söyleyin, kesin denemeliyim...Smile
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2008 Saat 21:44
ayşegülcüm şu an mevsimi geçmek üzere denemek istersen hemen almanı öneririm yapraklrı canlı yeşil  ve yumuşak olsun büyüklüğü farketmez önemli olan yaprakları etli olsun şimdiden afiyet olsunTongue
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 234
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.