Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sorunlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSorunlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 362
Mesajın Direkt Linki Konu: Sorunlar
    Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2011 Saat 13:08

Merhaba Özlem Hanım,

Kızım 5.5 yaşında,beslenme etütlü bir devlet okulunda,sabah 9- akşam 17.30.
Geçen yıl da haftada 3 gün kreşe gitti.Sabah ben bırakıyorum,akşam annem alıyor,anneme küsüyyormuş sen gelme annem gelsin diye,Senelerdir, çalışıyor olmamı kabullenemedi.neler söyledim,herşekilde anlatmaya çalıştım ama yok...durup durup işe gitme diye söyleniyor.İşe gitmez isem okula gitmyeyeceğini düşüyor sanırım.onuda anlattım ama nafile.Neyseki öğretmeni ile arası iyi seviyor.sabahları elime yapışsada gönlünü yapıyoruz,ancak kendiside bende yoruluyoruz tahmin edersinizki.Bugün neyle teşvik ederim diye uyanır oldum.
Birde yemek problemimiz var ,kızıma soramıyor ,kafasında yemek yemez isem annem işe gitmez düşüncesi olduğunu tahmin ediyorum.Öğretmeniyle yazışmalarımızdan biliyorum.az,yavaş ve seçerek yiyor.
Onun kafasında farklı yorumlar yapabileceği hareket veya konuşmalarda bulunmak istemiyorum ,sizin yorumlarınıza göre davranacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.
SAYGILAR.
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2011 Saat 13:26

Özlem Hanım birde ,tek çocuk oluşundan sanırım,ilgi hep onun üzerinde olsun istiyor,tabi bu durum kıskançlığı getiriyor.bu duygularını kontrol edebilmesi için çokmu küçük,karakteriylemi alakalı yoksa,balık burcu.Bu konuda da görüşlerinizi yazarmısınız.

Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2011 Saat 14:03
Kusura bakmayın *ne olur aklıma geldikçe yazmış oldum, kızım 3 haftadır okula gidiyor,hemen hergün elinde yapmış olduğu resim oluyor,resimler hep aynı,bunlar kim diye soruyorum,sen ben,deniz ,güneş.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 12:46
kızınız pek çok çalışan anne çocuğu gibi sizi özlüyor ve yaşına uygun doğal tepkiler veriyor. her koşulda okula gitmek yerine sizinle olmayı tercih etmesi doğal ancak gelişimi için kreşe gitmesi gerekli. çalışmak günümüzün bir gerçeği ve çocuklarımız bu gerçekle yaşamaya alışmak durumunda. sizin bu durumdan dolayı kendinizi kötü anne, suçlu gibi hissetmeniz ister istemez gergin ve mutsuz olmanıza neden olabilir. gerginliğiniz de kızınızı olumsuz etkiler. sizi evde tutmak için her şeyi deneyecektir, yemek yememke, ağlamak gibi. karalı biçimde bunun olamayacağını bıkmadan anlatacaksınız. eve geldiğinizde yarım- bir saatlik süreci sadece ona ve onun istediği şeyleri yapmaya ayırın. böylece kendine özel zaman ayrıldığını bilecek ve rahatlayacaktır. öncelikle sizin kendinize kızmayı bırakmanız daha önemli ve gerekli
özlem
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 12:57
 teşekkür ederim Özlem Hanım,bugün beyaz yalan derler ya ona başvurdum,aslında şöyle oldu,kızım bana  ,anne işe gitme evde kitap oku,yada okulun bahçesinde otur,deyince jeton düştü ,ki kızım işyerimin uzaklığını az çok biliyor,sanki okula yakın olmam rahatlacak onu diye düşündüm ve sabah okula bırakırken .ben biraz bankta gazete okurum,sıkılırsam markete giderim ,,dedim,tamam deyip ağlamadan ,kendi öğretmeninin gelişini beklemeden sınıfına girdi.Sürdüreyimmi bu durumu ne yapayım sizce.Ha tabi şartlarımı zorlayıp bir iki hafta akşamlarıda ben alacağım.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2011 Saat 13:35
yalan olduğunu fark ederse size güveni sarsılır ve çok daha fazla size yapışır ve artık doğrularınıza bile inanamaz. bir- iki akşam alabilirseniz iyi olur, ancak önceden bir gün belirleyip o gün almanız da yetecektir. ne zaman alacaksın dediğinde o güne kaç gün kaldığıyla ilgili oyunlar oynayabilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.