Kusma ishal |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Urazereninannesi
Üye Kayıt Tarihi: 25 Nis 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2024 Saat 09:40 |
Merhabalar hocam, 2,5 yasindaki oglum yaklaşık 2 hafta once kusarak uyandi. Ve 1-2 saat icerisinde 6-7 kez safra gelene kadar kustu. Sonra kotu kokuku ishal basladi. Ve yine ayni gun icerisinde 6-7 kez ishal oldu. Ve 1 gunde gecti. Ve yine dün ayni sekilde kusarak uyandi bir iki kez kustuktan sonra aksama kadar 4-5 kez ishal seklinde tuvaletini yapti. Arada kusma yoktu. Aksam yine 2-3 kez kustu. Gece uyudu bir seyi yoktu. Sabah yine 1 kez kustu.
Yazilarinizi da okudum. İlac vs herhangi bir sey vermiyorum ama surec normal mi ilerliyor onu kestiremiyorum. 2 hafta oncesiyle baglantisi olabilir mi? Neden aralikli bu sekilde kusuyor? Yardimci olursaniz cok sevinirim hocam.
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118123 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Virak gastroenteritler bu şekilde seyrederler. Bakteriel ishallerden farklıdırlar.
Bu konuda yazılanları okuyun.
|
|
Urazereninannesi
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
|
Okudum ve okuyacagim hocam tesekkurler. Yazilariniz ve sizin sayenizde artik rahatsizlandiklarinda az cok sebebini anliyoruz artik. Tikandigimizda da cevaplarinizla bizi aydinlatiyorsunuz.
Cok sacma olacak belki ama ben bir sey sormak istiyorum hocam. Biraz evhamli bir yapim var. En ufak rahatsizliklarda google gibi beynimden bütün ihtimaller geciyor. Oglum küçük ve kusmalarda acaba yabanci cisim pil vs gibi birsey mi yuttu gibi ihtimallerden de korkuyorum acikcasi. Bunu viral ya da bakteriyel kusmalardan nasil ayirt edebiliriz?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Yüzbin kere anlattım!!!
Bakteriel ishal: Önce kusma başlar, kusma biter ve ishal başlar, kusma tekrarlamaz. 2-3 günde düzelir. Viral ishaller: Kusma önce veya beraber başlar, ara ara kusmalar, ishal ile birlikte devam eder. 5-7 gün sürer. Su kaybı ve Serum gerekmesi olabilir. Her 2 ishalde de, sakın ilaç/antibiyotik kullanmayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Kas 2024 Saat 10:25 |
|
Urazereninannesi
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Urazereninannesi
|
Hocam ikisi arasindaki farkı degil de, yabanci cisim yutmasi gibi seylerden olusan kusmalari sormak istemistim ben? Her kusmasinda acaba ben gormeden bir seyler mi yuttu diye endiseleniyorum.
Düzenleyen Urazereninannesi - 13 Kas 2024 Saat 16:51 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Yabancı cisim yutulunca kusma OLMAZ!! Bu da nereden çıktı?
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|