Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukların Cinsel Gelişimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeklerde mastürbasyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeklerde mastürbasyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ışığım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 213
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeklerde mastürbasyon
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2009 Saat 01:07
mrb özlem hanım benim kızım yaklaşık 19 aylık ve hemen hemen 3 aydır mastürbasyon yapıyor tepki vermiyorduk bazende ilgisi başka şeylere çekmeye çalışıyorduk .bazen odasına gidip ,bazen yanımızda yapıyor ne yapıyorsun diye sorulunca eee yapıyorum diyor(uyumak için yani)son 10 gündür bazen günde 6 ,7 defa yapıyor bir sağlık problemide yok (idrar yollarında )ne yapmalıyız ?nasıl davranmalıyız? baz kaynaklarda sevgi eksikliği olan çocuklar sık sık yapar diye okudum ama sevgiyle büyüsün diye elimizden geleni  yapıyoruz çalışmıyyorum sürekli beraberiz başkalarının yanındada yapıyor yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 23:53
masturbasyon çocukların hoşlandıkları bir keşif ve sevgi azlığıyla ve cinsel hazla bir ilgisi yok. hoşlandığı için bu davranışı sürdürecektir ancak üzerinde durmanız veya kızmanız davranışın daha da pekişmesine neden olur. yaparken kendinden geçiyorsa, dikkatini başka bir yere çekmek imkansızsa o zaman bir uzmana başvurursunuz. şu haliyle gayet normal görünüyor
özlem
Yukarı Dön
vinil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 22:24
özlem hanım benim kızımda 12 aylıkken backlarını havaya kaldırıp kendini sıkıyordu ve gecelri bunu yapmak için uykusundan uyanıyor sabhaları erkenden kalkıyor ayaktaysa hemen yatıyor  idi herkesin içinde yapıyordu  erken değilmi genelde nette 3-6 yaş arası yapıldığını okudum yapmak için kızım 14 aylık olduğunda hayır annecim böyl yapma çok terliyorsun diyordum yumuşak bir ses ile bazende parmağımı kaldırım hım yapıyordum ve kızım uzun zmandır artık yapmamaya başladı sizce böyle yapmakla onu kötümü etkiledim ama  madem keyif aldıkları bir durum ise hep yapmaya devam eder diye endişelendim şimdide gelişimini yanlış mı etkiledim diye endişelendim ne dersiniz????****

Düzenleyen vinil - 23 May 2009 Saat 22:02
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 12:32
sizin tepkinizden çok kendisi de sıkıdığı için vazgeçmiştir. 3-6 yaş karşı cinsi fark ettikleri ve bebek nasıl olur tarzı sorular sormaya başladıkları yaş . masturbasyonun ise bebeklik döneminde cinsellikle ilgisi yok. sadece hoşuna giden bir hareket. o  yüzden engellemek, kızmaka, eleştirmek doğru değil. ancak sizi de endişelendirecek bir durum yok. ileride sorduğu cinsel içerikli sorulara açık yanıtlar verierek varsa sıkıntıları halletmiş olursunuz
özlem
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2010 Saat 15:14
merhaba benımde kızım suan 3 yasında yaklasık 9. ayından bu yana bacaklarını acarak yatıyo ve kendını yere surtuyo ama oda sadece uykusu geldınde yapıyo. bızde baya caba gosterdık yapmaması ıcın anlattık bazen bazen kızdık ama bı faydası olmadı henuz cısını de söylemıyo buyuyo artık nası basa cıkıcam bılmıyorum bı uzmandan yardım almayı dusunuyorum sızınde fıkırlerınızı almak ısterım yardımcı olursanız sevınırım. sımdıden tesekkurler..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 16:27
daha önce de yanıtlamaya çalıştığım gibi tüm bunlar son derecede sağlıklı davranışlar . ancak sizlerin üzerinde durmasıyla ilgi çekici olduğuna inanıp daha fazla yapmaya çalışabilir. yapmamasını söylemeyin veya kızmayın. çünkü o sadece keyif aldığı bir şeyi yapıyor ve o keyif alırken neden kızdığınıza da bir anlam veremiyor. bir süre hiç aldırmazsanız doğal olarak bundan sıkılacaktır.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.