Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Kebaplar - Köfteler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sultan Kebabı Tarifi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sultan Kebabı Tarifi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leziztatlarnet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Kas 2020
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leziztatlarnet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sultan Kebabı Tarifi
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2020 Saat 00:17

Çok kolay, çok pratik bir tarif ile sizlerleyiz. Lezzetli bir yemek olan Sultan kebabı mutlaka denenmesi gereken bir tarif:) Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu özel tarifin malzemelerine geçelim..

MALZEMELER:

  • 3 tane yufka
  • 2 tane kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 500 gr kemiksiz tavuk göğsü
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kırmızı toz biber

Üzeri İçin:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağlı biberli sos

YAPILIŞI:

Tavuk göğüslerini küp küp küçük dilimlerle doğrayalım. Tavuk suyunu da börekleri ıslatmak için kullanacağız. Biberleri ayrı bir yerde küp küp doğrayıp yağ ile soteleyelim. Daha sonra haşlanmış tavukları ekleyip sotelemeye devam edelim. Soteleme işlemini baharatları da ekleyip bitirelim. Yufkaları üçgen şeklinde keselim. İçine hazırladığımız harcı ekleyip sigara böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serilmiş tepside kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçmiş börekleri tavuk suyuna bulayıp çıkaralım. Dilimleyerek servis tabağına alalım üzerine yoğurtlu sarımsaklı sosumuzu döküp afiyetle yiyelim.

https://www.leziztatlar.net Türkiye nin leziz sitesi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.