13 aylık oğlum kronik böbrek hastası? Beslenmesi.. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Nesado
Üye Kayıt Tarihi: 06 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2016 Saat 13:10 |
Hocam saygılar daha evvel de görüşmüştük baya oldu oğlum büyüdü şuan son durum dağ %72 saol %28 sintigrafi dmsa ya göre. Haziranda yapıldı eylülde yapılan mag3 te oranlar sağ 64 sol 36 ydı. Hocam puv ablasyonu başarılı oldu deniyor üretea şuan normalmiş amcak şüpheli bie uroterosel söz konusu cerrah göremedim dedi iki kere sistoskopiye rağmen ama her tetkikte çıkıyordu en son olerasyona karar verdi başkalarına da gittik varmış ama cidarı baya kalınmış ve görülmesi zor yerdeymiş mesane doldurulduğunda. Neyse operasyon riski var kaçak ve allah korusun beceremezlerse mesaneyi delmek sizce eski doktoru doç. mu opere etmeli yoksa baska sehirdeki prof doktor mu kronik olduğu için takip çok önemli tabi.
Hocam asıl sorum son zamanşarda üre kreatin artmaya başladı hafiften nasıl beslemeliyim bana nolur yardımcı olun proteini kısmaya çalışıyorum ama bilmiyorum doğrusunu nefrolog sadece abartmadan ver dedi yani dediğimde ben bilmem kensin ayarla dedi bana. Bana yardımcı olun nolur hangi gün ne miktarda hangi gıdayı vermeliyim mesela et peynir yumurta yoğurt haftada kaç kere kaç gram olmalı tahıl olarak ne kullanmalıyım her şey protein potasyum fosfor soydum deliricem inannın bana yardımcı olur musunuz hocam çok sağolun saygılar sunuyorum |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116930 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Ameliyatlar; "kismet" isidir.. Diyetini; takip eden doktoru ile diyetisyeni oturup, ayarlayacak..
|
|
Nesado
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Anladım hocam ayarlamıyorlar öyle bir niyetleri olduğunu da sanmıyorum. Ne kadar et vermeliyim onu dahi cevaplamadı. Diyet gerekli illa ki değil mi hocam yoksa çok kısmadan dengeli beslense de olur mj.
Kısmet işi mi yani fark etmez mi diyorsunuz kime yaptırsak da. Teşekkür ederim ilginize |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Anlasildi... Is gene basa dustu!! Once, gunde 1 defa; yarim porsiyon etli gida verin.. Kontrole gittiginizde; Ure ve kreatin sonuclarina bakin, iyi ise, aynen devam edin, hatta kontrollu bir sekilde arttirin. Tahlil sonuclarina gore, protein miktarini azaltip-cogaltabilirsiniz. Ameliyat; evet, biraz kismet isi. O doktorun, o gunku haleti-ruhiyesi onemli.. Birde, tecrubesi!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2016 Saat 03:59 |
|
Nesado
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Anladım hocam ayarlamıyorlar öyle bir niyetleri olduğunu da sanmıyorum. Ne kadar et vermeliyim onu dahi cevaplamadı. Diyet gerekli illa ki değil mi hocam yoksa çok kısmadan dengeli beslense de olur mj.
Kısmet işi mi yani fark etmez mi diyorsunuz kime yaptırsak da. Teşekkür ederim ilginize |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Bu diyet ayarlama isi; "statik" yani bir defa ayarlanip, ila-nihaye devam edilebilen bir diyet sekli degildir.. Kinetik bir sekil olup, devamli kontollar ile ayarlanmasi gereken bir durumdur. Bir defalik bir anlatim ile, asla hayat boyu devam edemezsiniz, o yuzden islerine gelmiyor, kivirtiyorlar. Diyeti, kontrollerdeki sonuclara gore ayarlanacak.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|