Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 13 aylık oğlum kronik böbrek hastası? Beslenmesi..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum13 aylık oğlum kronik böbrek hastası? Beslenmesi..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nesado Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nesado Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 13 aylık oğlum kronik böbrek hastası? Beslenmesi..
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2016 Saat 13:10
Hocam saygılar daha evvel de görüşmüştük baya oldu oğlum büyüdü şuan son durum dağ %72 saol %28 sintigrafi dmsa ya göre. Haziranda yapıldı eylülde yapılan mag3 te oranlar sağ 64 sol 36 ydı. Hocam puv ablasyonu başarılı oldu deniyor üretea şuan normalmiş amcak şüpheli bie uroterosel söz konusu cerrah göremedim dedi iki kere sistoskopiye rağmen ama her tetkikte çıkıyordu en son olerasyona karar verdi başkalarına da gittik varmış ama cidarı baya kalınmış ve görülmesi zor yerdeymiş mesane doldurulduğunda. Neyse operasyon riski var kaçak ve allah korusun beceremezlerse mesaneyi delmek sizce eski doktoru doç. mu opere etmeli yoksa baska sehirdeki prof doktor mu kronik olduğu için takip çok önemli tabi.

Hocam asıl sorum son zamanşarda üre kreatin artmaya başladı hafiften nasıl beslemeliyim bana nolur yardımcı olun proteini kısmaya çalışıyorum ama bilmiyorum doğrusunu nefrolog sadece abartmadan ver dedi yani dediğimde ben bilmem kensin ayarla dedi bana. Bana yardımcı olun nolur hangi gün ne miktarda hangi gıdayı vermeliyim mesela et peynir yumurta yoğurt haftada kaç kere kaç gram olmalı tahıl olarak ne kullanmalıyım her şey protein potasyum fosfor soydum deliricem inannın bana yardımcı olur musunuz hocam çok sağolun saygılar sunuyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2016 Saat 18:16
Ameliyatlar; "kismet" isidir..
Diyetini; takip eden doktoru ile diyetisyeni oturup, ayarlayacak..
Yukarı Dön
Nesado Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nesado Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2016 Saat 23:50
Anladım hocam ayarlamıyorlar öyle bir niyetleri olduğunu da sanmıyorum. Ne kadar et vermeliyim onu dahi cevaplamadı. Diyet gerekli illa ki değil mi hocam yoksa çok kısmadan dengeli beslense de olur mj.
Kısmet işi mi yani fark etmez mi diyorsunuz kime yaptırsak da. Teşekkür ederim ilginize
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2016 Saat 03:57
Anlasildi... Is gene basa dustu!!

Once, gunde 1 defa; yarim porsiyon etli gida verin.. Kontrole gittiginizde; Ure ve kreatin sonuclarina bakin,
iyi ise, aynen devam edin, hatta kontrollu bir sekilde arttirin. Tahlil sonuclarina gore, protein miktarini
azaltip-cogaltabilirsiniz.

Ameliyat; evet, biraz kismet isi. O doktorun, o gunku haleti-ruhiyesi onemli..
Birde, tecrubesi!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2016 Saat 03:59
Yukarı Dön
Nesado Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nesado Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2016 Saat 09:51
Anladım hocam ayarlamıyorlar öyle bir niyetleri olduğunu da sanmıyorum. Ne kadar et vermeliyim onu dahi cevaplamadı. Diyet gerekli illa ki değil mi hocam yoksa çok kısmadan dengeli beslense de olur mj.
Kısmet işi mi yani fark etmez mi diyorsunuz kime yaptırsak da. Teşekkür ederim ilginize
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2016 Saat 19:49
Bu diyet ayarlama isi; "statik" yani bir defa ayarlanip, ila-nihaye devam edilebilen bir diyet sekli degildir..
Kinetik bir sekil olup, devamli kontollar ile ayarlanmasi gereken bir durumdur.
Bir defalik bir anlatim ile, asla hayat boyu devam edemezsiniz, o yuzden islerine gelmiyor, kivirtiyorlar.
Diyeti, kontrollerdeki sonuclara gore ayarlanacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.