Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - banyo korkusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbanyo korkusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 234
Mesajın Direkt Linki Konu: banyo korkusu
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2010 Saat 22:48
merhaba Özlem Hanım.benim 3 yaşında bir kızım var.bebekliğinden beri banyo yapmayı çok severdi.bende her banyosundan zevk alması için elimden geleni yapıyorum.ancak 2 aydır banyolarımız kabusa döndü.Hastalandı ateşi 39,5 olunca duş yaptırdık o zaman çok ağladı.O günden sonra Banyoya girmemek için direniyor.üşüyorum,acıyor,canım istemiyor gibi mazeretler sunuyor.konuşarak sevdiği oyuncakları suya koyarak ikna ediyoruz ancak vücuduna su değdiği an ağlamaya başlıyor.zor susturuyoruz.banyo yapamadan çıkarıyorum mecburen.zorlarsam daha çok etkilenir diye düşünüyorum.yardımınıza ihtiyacım var.bu durumda ne yapmalıyız tekrar banyoya nasıl alıştırırım.bilgi verirseniz sevinirim....
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2010 Saat 18:38
bu tip olaylardan sonra çocuklarda korku gelişebiliyor ve zorluklar yaşanabiliyor. banyoya onunla girip onun sizi yıkmasını veya bebklerini yıkamasını söyleyebilirsiniz. bir başka gün sadece bacakları yıkayabilirsiniz . bu şekilde üzerine korkutmadan z orlamadan giderek bir sonuca ulaşmak dah mümkün.
özlem
Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 234
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2010 Saat 20:18
teşekkür ederim özlem hanım.bir kaç denemeden sonra başarılı olduk. en azından artık kendi isteği ile yıkayabiliyoruz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.