Dr hanım benim oğlum 28 aylık geç konuşması ve gelişimi için önce çocuk dr ordanda dr tavsiyesi ile çocuk gelişim uzmanına gösterdim oğlumu.
Alperi gözlemledi bu uzman ve pskologu çağırdı alperden küpleri üst üste koymasını, bebeğin elini göstermesini istediler alper hiçbir iletişim kurmadı devamlı başka şeyler ile ilgilendi. bana sorular sordular. Alperin havale geçirip geçirmediğini, tek başına yemek yeyip yiyemedeğini, su içip içemediğini, kaç kelime konuştuğunu istediğiniz nesneyi bana getirip getirmediğni.... sonuç olarak iki uzman görüşü ile alperde dikkat toplamakta eksiklik olduğu bi nedenle Ege üniversitesi çocuk psikiyatri servisinde testlerin yapılmasını önerdiler
Alper merdivenleri inip çıkıyor, kendi başına ve bizimle oyunlar oynayan ve istediği şeyi konuşamasada bizi elimizden tutarak göstermek suretiyle yaptırıyor. ona ne istiyorsun oğlum sumu sütmü kekmi diye sorarak veriyoruz. ayrıca elimi tut oğlumu diyorum tutuyor.
Benim öğrenmek istediğim bu yaşta bu teşhis konulabilirmi? oğluma ne gibi testler uygulanacak yaşına göre ne kadar sağlıklı sonuçlar olur ve dikkat eksikliğinin tedavisi nasıl yapılıyor?
Şimdiden ilginie teşekkrler
Düzenleyen hülya - 13 Mar 2010 Saat 00:02