Zeytinyağlı Bamya Tarifi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
defnekucuk
Üye Kayıt Tarihi: 20 Ağu 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı defnekucuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Eki 2020 Saat 00:23 |
Merhaba. Ben yemek yapmayı da yemeyi de çok seviyorum, eşim de aynı şekilde. İkimizde hep sebze yeriz et ve tavukla pek aramız yoktur. Tüm sebzeleri çok sevmemize rağmen bamyayı bir türlü sevememiştik. Taa ki internetten o mükemmel tarifi bulana kadar.. Gerçekten denedim ve çok lezzetli oldu. Bamya sevmeyenlere tavsiye ve örnek olsun diye sizlerle de paylaşıyorum. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Bu arada zeytinyağı çeşitleri arasından dilediğinizi kullanın hepsi ayrı bir tat veriyor ve çok güzel oluyor... Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg bamya 2 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 1 adet soğan 3 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı sıcak su Yarım limonun suyu Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı Bamyaların sap kısımları temizlenir, soğan yemeklik doğranır. Domatesler rendelenir. Sarımsaklar ayıklanır. Tencereye zeytinyağı alıp soğanları ve sarımsakları öldürün, salça ve domatesi ekleyin, biraz daha kavurun. Bamyaları ekleyip üzerine limon suyu ve tuzunu ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun. Zeytinyağlı bamya yanına ne gider? Bamya yemeğinizin yanında pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bulgur pilavı da yemeğinizle oldukça uyumlu olacaktır. Cacık yada salata ile yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.
|
|
defne
|
|
pemberuhlu
Üye Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı pemberuhlu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
teşekkür ederim :)
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|