malzemeler;
Ben göz kararı yaptım
2 Soğan(3 te olabilir)
1 su bardağı haşlanmış nohut.
150 -200 gram kıyma(burada kuyruk yağıyla yapılıyor aslında ama bana ağır geldiğinden kıymayı tercih ediyorum)1 su bardağı ince bulgur.
bulguru sıcak suyla haşlıyoruz.Ayrı bir kapta rendelediğimiz soğanla kıymayı iyice yoğruyoruz.Tuz karabiber,pul biber ,az kimyon da koydum.Bulguruda ilave ediyoruz,3 yemek kaşığı duruma göre daha fazla un ilave edip iyice yoğuruyoruz.Fındık büyüklüğünde köfteleri unladığımız tepsiye atıyoruz.Bu işlem bittikten sonra,sofra bezinin üzerinde kurutuyoruz,sert olması lazım biraz.Buzluğa atabilirsiniz fazlasını daha sonra pişirmek için...
Tencereye tereyağını alıp eritelim,kaynamış sıcak suyu ilave edelim.Kaynayınca(tuz ilave edelim)topalakları atalım içine.Ben et yada tavuk bulyonda koyuyorum.Pişmeye yakın haşlanmış nohutuda ilave edelim.Piştikte katılaşır sıcak suyla kıvamını ayarlayabilirsiniz...İlk kez yaptım,işin uzmanları beğendi ve çok mutlu oldum.Dün buzluğa attığımı pişirdim tabii
Düzenleyen miss hugolina - 08 Eyl 2012 Saat 14:42