KIZLAR BU HELVAYI BIZIM BURALARDA COK YAPARLAR BENDE IKI KERE YAPTIM BIRAZ ZAHMETLI AMA SEVEREK YENEN BIR TATLIDIR BU
peynir helvasıtarıfıne gelınce buraların koy peynırı olması gerek yarım kılodan fazla tuzsuz olacak peynır peynırı rendeleyecegız.
derın bır tencereye yarım paket margarın bır su bardagı sıvıyag margarın yerıne varsa tuzsuz tereyagda olabılır. yag hafıften ısınınca bır kılo unu koyarız aslında goz kararı yagın aldıgı kadar ama sanırım verdıgım olcuye bır kılo olur. bu un ve yag kısık ateste 45 dakıka kavrulur.kavruldugunu anlamak için bır kasede bol sekerlı su hazırlanır kavururken o suyun içine bıraz bıraz undan atılır eger yogun bır sekılde cızzzzzzzzzzzzz sesı gelıyorsa olmus demektır.
hemen ocaktan ındırıp peynırı içine atarız ıyıce ezerız sonra ıkı su bardagı seker ılave ederız sekerı az olsun dıyenler azaltabılır.ve o kaseyle hazırladıgımız sekerlı suyuda dokerız içine yogun bır kıvam almalı ne cıvık ne katı ayarlamak gerek. sonra tabaklara sekılde gorundugu gıbı basarız soguyunca afıyetle yerız asagı yukarı malzemelerı sıralayayım
bır kılo un
bır su bardagı sıvıyag
yarım paket margarın
ıkı_üç su abrdagı seker
yarım kılo tuzsuz peynır.